Anasayfa Makale Huawei MateBook X – Öne Çıkan Özellikler

Huawei MateBook X – Öne Çıkan Özellikler

Huawei MateBook X modelinin öne çıkan özelliklerine yakından göz atıyoruz.

Huawei kısa bir süredir pc pazarında olmasına rağmen son zamanlarda piyasaya sürmüş olduğu Huawei MateBook X ve Huawei MateBook X Pro gibi dizüstü bilgisayarlarıyla ön plana çıkmayı başarıyor. Biz de sizler için hazırlamış olduğumuz Huawei MateBook X öne çıkan özellikleri makalemizde, Huawei’nin yeni nesil dizüstü bilgisayarının dikkat çeken özelliklerine yakından göz atıyoruz.

Bulunduğu sınıfa göre oldukça iddialı bir tasarıma ve özelliklere sahip olan MateBook X, 1 kilogram civarı bir ağırlığa ev sahipliği yapıyor. Bu sayede oldukça kompakt bir yapıya da sahip olan bilgisayar Ultrabook olarak sınıflandırılıyor.

İnce yapısı ve hafif kasasıyla dikkat çeken bilgisayar ise 284.4 mm genişliği, 20.7 mm derinliği ve 13.6 mm kalınlığıyla da adından söz ettiriyor. Ayrıca 3:2 ekran formatına da sahip olan MateBook X’i bu özelliği sayesinde her yerde rahatlıkla kullanılabiliyor ve kolayca istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz.

Huawei MateBook X öne çıkan özellikleri

Huawei MateBook X Öne Çıkan Özellikleri – 3K Ekran Desteği

Ekran formatından bahsetmişken cihazın ekran özelliklerinden de bahsetmek gerekiyor. Ekran kısmında ise bizleri 13 inç büyüklüğündeki 3K çözünürlük sunan LTPS LCD dokunmatik bir ekran karşılıyor. Toplamda yüzde 90 ekran gövde oranına sahip olan bu ekran, ayrıca 400 nit parlaklıkta sunuyor.

Huawei MateBook X öne çıkan özellikleri
Huawei MateBook X öne çıkan özellikleri

TouchPad ve Klavye

Magnezyum alüminyum alaşımlı, inci rengi ve seferli kasasıyla dikkat çekmeyi başaran MateBook X, basınç hassasiyetine sahip bir touchpad (Free Touch) birimiyle beraber geliyor.

Bunun haricinde oldukça rahat bir yapıya sahip olan touchpad, kullanım sırasında da kullanıcının komutlarına son derece hızlı ve doğru bir şekilde cevap veriyor. Bu bakımından piyasadaki en iyi touchpad deneyimini kullanıcılara sunmayı başaran MateBook X’in klavyesi de touchpad kadar başarılı bir performans sergiliyor.

Huawei Share

Bildiğiniz üzere Huawei son zamanlarda kendi ekosistemi üzerinde oldukça önemli işlere imza attı. Bu sayede Huawei Share özelliği kullanıma sunan Huawei, böylece diğer Huawei cihazların da birbirleriyle senkronize bir şekilde çalışmasına olanak sağladı.

Huawei bilgisayarların vazgeçilmezi haline gelen bu özellik sayesinde, Huawei Share destekleyen Huawei telefonunuzu MateBook X üzerinden kontrol edebilir, hızlı bir şekilde veri aktarabilir, hatta telefonunuza gelen çağrıları bilgisayar üzerinden cevaplayabilirsiniz.

Huawei MateBook X öne çıkan özellikleri

Donanım

Huawei MateBook X tasarım detaylarının yanı sıra teknik özellikleriyle de ön plana çıkmayı başarıyor. Gücünü 10. nesil Intel Core i5 10210u işlemcisinden alan cihaz, aynı zamanda 16 GB LPDDR3 2133 MHz RAM ve 512 GB NVMe SSD ile birlikte geliyor.

65W hızlı şarj desteğine de sahip olan bilgisayar, 10. nesil Intel işlemcilerin güç verimliliği sayesinde de oldukça ideal bir pil ömrünü de kullanıcılara sunuyor.