Anasayfa Mobil Apple Watch Series 6 İncelemesi

Apple Watch Series 6 İncelemesi

Apple’ın en yeni akıllı saati olan Apple Watch Series 6 incelemesi ile karşınızdayız.

15 Eylül günü düzenlenen Time Files konferansında yeni nesil iPad modellerini tanıtan Apple, aynı zamanda kan oksijeni ölçme yeteneğine sahip olan Apple Watch Series 6 modelini de lanse etmişti. Peki, yenilenen tasarımıyla Apple Watch Series 6 fiyatı ve özellikleri ile kullanıcılara neler vadediyor? Sizler için hazırladığımız bu videoda, Apple’ın yeni akıllı saatinin özelliklerini anlatıyoruz.

Apple Watch Series 6 Özellikleri İle Neler Sunuyor?

Series 4 ve Series 5 ile benzer tasarımı sürdüren Apple’ın yeni nesil akıllı saati, 40mm ve 44mm kasa seçenekleriyle beraber geliyor. Bunun dışında kenarları yuvarlanmış dikdörtgen bir yapıya sahip olan yeni nesil akıllı saat, aynı zamanda Always On Retina ekranın üzerinden kuruluyor.

Gücünü ise A13 Bionic tabanlı ve çift çekirdekli yeni S6 çipinden alan akıllı saat, bu sayede serinin önceki modellerine kıyasla daha fazla performans sunuyor.

Bu kısımda S5 işlemcisine kıyasla yüzde 20 daha hızlı çalıştığı iddia edilen akıllı saatin, ayrıca 18 saatlik pil ömrünü de kullanıcılara sunuyor. Bunun haricinde önceki nesle kıyasla daha hızlı şarj olan akıllı saat, tam şarj kapasitesine ise yaklaşık 1.5 saatte ulaşıyor.

Apple Watch Series 6 fiyatı ve özellikleri Akıllı saatin seleflerinden öne çıkan özelliği kan oksijeni (SpO2) satürasyonunu ölçebilme yeteneği. Bunu da kan oksijeni seviyelerini ölçebilen oksimetre sensörü ile başarıyor. Yüzde 95 ile 100 arasındaki kan oksijeni seviyeleri sağlıklı olarak kabul edilirken yüzde 80’in altındaki seviyelerde kalp ve beyin işlevselliğinin bozulmasına sebep olabiliyor. Hatta bunun devam etmesi durumunda solunum ve kalp durması riskinin de yaygın olduğu ifade ediliyor. Yeni Apple Watch ise belirli bir eşiğin altına düşüldüğünde kullanıcısına hemen bildirimde bulunuyor.

Apple Watch Series 6’yı Series 5’ten Ayıran Özellikler

Yeni nesil akıllı saati serinin bir önceki modeliyle kıyasladığımızda bizleri bazı önemli farklılıklar karşılıyor. Bu kısımda ise ufak bir karşılaştırma yaptığımız zaman, yeni nesil akıllı saatin daha geniş ekranı ve yeni arayüz tasarımları ön plana çıkıyor.

Bunun dışında saat ile beraber gelen yeniliklerse uyku takibi, yerden yükseklik tespiti, aile takibi, pusula, barometrik çip, Solo Loop ve Solo Loop örgü kayışlar olarak karşımıza çıkıyor.

Apple Watch Series 6 özellikleri Apple Watch Series 6 Fiyatı

Yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kasaya ev sahipliği yapan akıllı saat, aynı zamanda Uzay Grisi, Gümüş, Altın, Rose Altın, Kırmızı ve Mavi alüminyum renk seçenekleriyle beraber satışa sunuluyor. Tüm bu özelliklere sahip olan Apple Watch Series 6’nın fiyatları ise şu şekilde sıralanıyor:

Apple Watch Series 6 Fiyatları:

  • 40mm kasalı Watch Series 6 – 3.799 TL
  • 44mm kasalı Watch Series 6 – 4.049 TL

Apple Watch Series 6 Özellikleri

  • Ağırlık: 44 x 38 x 10.4 mm
  • Boyutlar: 47.1 gram
  • Ekran: 1.78 inç büyüklüğündeki Retina LTPO OLED ekran, 448 x 368 piksel çözünürlük, Hep Açık Ekran, 326 PPI
  • Ekran-Kasa Oranı: Yüzde 60
  • İşletim Sistemi: watchOS 7.0
  • İşlemci: Apple S6
  • GPU: PowerVR
  • Bellek: 1GB RAM
  • Depolama: 32GB dahili hafıza
  • Bağlantı Özellikleri: Wi-Fi 802.11 b/g/n, çift bant, Bluetooth 5.0, GPS
  • Sensörler: İvmeölçer, jiroskop, kalp atış hızı (2. nesil), barometre, her zaman açık altimetre, pusula, SpO2, VO2max