Anasayfa Haber MSI, Radeon RX 6800 XT Gaming X Trio Ekran Kartını Duyurdu

MSI, Radeon RX 6800 XT Gaming X Trio Ekran Kartını Duyurdu

MSI Radeon RX 6800 XT Gaming X Trio

MSI’ın yeni tanıtılan RX 6800 XT modeline özel olarak hazırladığı Gaming X Trio tasarımı görücüye çıktı.

MSI, kendi MSI Insider yayını sırasında RX 6800 XT için hazırladığı Gaming X Trio tasarımını tanıttı. Bildiğiniz gibi Gaming X Trio modellerinde daha kaliteli bileşenler ve üstün soğutma tasarımı kullanılıyor.

Bu kart büyük ölçüde GeForce RTX 3080 Gaming X Trio tasarımıyla benzerlik gösteriyor ve yeni nesil Tri Frozr 2 teknolojisine sahip. Radeon logosu, kartın üst kısmında ışıklı bir MSI Gaming logosunun hemen yanına konumlandırılmış. Bununla birlikte orta fanın iki kenarında paralel olarak konumlandırılmış üçlü RGB çizgiler göze çarpıyor.

MSI Radeon RX 6800 XT Gaming X Trio
MSI Radeon RX 6800 XT Gaming X Trio

Öte yandan Gaming X Trio model bir ekran kartı almayı planlıyorsanız, kartın sisteminize sığması için büyük bir kasanız olması gerektiğini hatırlatalım. Ek olarak, iki adet 8 pinli PCIe güç bağlantınızı da hazır etmenizde fayda var.

AMD’nin RX 6800 XT modeli 72 Hesaplama Birimine sahipken tüm koşullar sağlandığında 2250 MHz’e kadar çıkabiliyor. Güç tüketimi ise 300W olarak listelenmiş. MSI’ın özel tasarımı muhtemelen biraz daha yüksek saat hızlarına erişebilecek ve biraz daha fazla güç tüketecek.

AMD, hatırlayacağınız üzere bu GPU’sunu doğrudan RTX 3080’in karşısına konumlandırmıştı. Öyle ki Gaming X Trio hem tasarımı hem fiyatıyla üst seviyelerde yer alacak. Ancak önümüzdeki günlerde daha farklı sınıftaki ekran kartlarını da görmeyi bekliyoruz.