Anasayfa Haber Microsoft: “Tam RDNA 2 Özellikleri Sadece Xbox Konsollarda Destekleniyor”

Microsoft: “Tam RDNA 2 Özellikleri Sadece Xbox Konsollarda Destekleniyor”

AMD RDNA 2

RDNA 2 mimarisinin yeteneklerinden bahseden Microsoft, tam desteğin yalnızca Xbox ailesinde sunulduğunu söyledi ve PlayStation 5’i hariç tuttu.

Microsoft, Xbox Series X/Series S konsolları ve ekosistemiyle ilgili yeni detaylar verdiği bir makale yayınladı. AMD’nin RDNA 2 tabanlı RX 6000 grafik yongalarını yakın zaman önce görmüştük. Bildiğiniz gibi şirket yeni nesil konsollarında AMD ile işbirliği yapıyor ve yine RDNA 2 mimarisi kullanılıyor.

Ortağını kutlayan Microsoft, Xbox Series X ve Series S oyun konsollarının neler yapabileceği ve RDNA 2 mimarisini hangi şekilde kullandıklarını bir kez daha gösterdi. Teknoloji devi, DirectX Raytracing, Mesh Shaders, Sampler Feedback ve Variable Rate Shading birimlerinin yerleşik olduğunu ve böylece oyun geliştiricilerin bundan yararlanabileceğinin altını çiziyor. Hatırlarsanız AMD’nin sunumunda da bu özelliklere yer verilmişti.

AMD RDNA 2

Microsoft’un vurguladığı bir başka ilginç nokta daha var. AMD’nin sunumunda sergilediği tüm RDNA 2 yetenekleri için tam donanım desteğine sahip tek konsolların Xbox ailesi olduğu söyleniyor.

Hem PlayStation hem Xbox cephesinde RDNA 2 tabanlı GPU’lar ve özel hazırlanan işlemciler kullanıldığını biliyoruz. Microsoft’un bu söylemleri ile neyi ima ettiğini henüz net olarak bilmiyoruz. Ayrıca Sony’e bu konuda bir cevap hakkı da doğuyor.

Öyle ki bu sözlerin arkasında yatan bazı nedenler var ve PlayStation 5’in hangi konuda eksik olacağını bekleyip görmek zorundayız.