Anasayfa Haber 3D Başlığa İhtiyaç Duymayan Holografik Video Konferans Sistemi Geliştirildi

3D Başlığa İhtiyaç Duymayan Holografik Video Konferans Sistemi Geliştirildi

Holografik Video Konferans Sistemi

3D Telepresence olarak bilinen çözüm, görüntülü görüşme senaryosunu farklı bir boyuta taşıyor.

İngiltere merkezli bir teknoloji şirketi, eşi benzeri olmayan bir video konferans deneyimi sunan yeni projesini açıkladı. Holoxica, gözlük veya herhangi ek bir cihaz gerektirmeden sürükleyici bir 3D video konferans sistemi hazırladı.

Şirketin bu çözümü muhtemelen iş toplantıları ve hatta genel sosyalleşme tarafında popüler olabilir. Holoxica’nın yeni sistemi, holografik görüntülerin video versiyonlarını oluşturmak için bir derinlik kamerasını Looking Glass 3D görüntüleme teknolojisiyle bir araya getiriyor. İşin en iyi tarafı ise her iki tarafın da 3D iletişim sırasında herhangi bir cihaz (gözlük veya başlık gibi) takması gerekmiyor.

Holografik Video Konferans Sistemi

Holoxica, bu teknolojiyi geliştirmek için Innovate UK’den 50.000 sterlinlik bir hibe kullandı ve şimdi çözümü ticarileştirmenin yollarını araştırıyor. Ayrıca şirket 3 boyutlu telekonferans sistemini 1.000 sterlinden başlayan fiyatlarla kullanıma sunmayı planlıyor.

Koronavirüs salgını birçok işletmeyi ofislerini kapatmaya ve uzaktan çalışma politikaları benimsemeye zorladı. Ayrıca eğitim ve öğretim alanı da dahil olmak üzere birçok alanda video konferans kullanımı büyük bir artış yakaladı.

Bazı işletmeler ise dijital teknoloji kullanımının tamamen yüz yüze iletişimin yerini alamayacağını gördüler. Holoxica’nın yeni 3 boyutlu telekonferans çözümü ise standart video görüşmeleriyle iletişimi ve işbirliğini zor bulan işletmelerin ilgisini çekebilir.