Anasayfa Haber Activision Blizzard, Mikro Ödemeler İle 1.2 Milyar Dolar Kazandı

Activision Blizzard, Mikro Ödemeler İle 1.2 Milyar Dolar Kazandı

Activision Blizzard Mikro Ödemeler

Activision Blizzard, mikro ödemeler sayesinde elde ettiği gelir ile şaşırtıyor.

Oyun yapımcısı ve dağıtımcısı Activision Blizzard, geçtiğimiz hafta Temmuz-Eylül 2020 dönemini kapsayan mali gelirlerini açıkladı. Sonuçlar ise beklenenden çok daha iyi çıkmış durumda. Buna göre şirketin 1.95 milyar dolarlık gelir elde ettiğini belirteim. Bu da geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki 1.2 milyar dolara göre göre yüzde 38 artışa işaret ediyor. Esas dikkat çeken konu ise Activision Blizzard başarısının esas sebebinin mikro ödemeler olması.

Şirketin mikro ödemeler üzerinden 1.2 milyar dolar kazandığı ve bunun büyük çoğunluğunun da Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone üzerinden geldiği ifade ediliyor. Rapora göre, her iki oyunun da aylık aktif kullanıcı sayısı 10 katın üzerinde büyürken, PC ve konsollardaki mikro ödeme satışları ise geçen yıla göre 4 kat arttı.

Tüm Activision Blizzard oyunlarında toplam 300 milyon aktif oyuncudan 111 milyonunun Call of Duty serisinden geldiği paylaşılıyor. Ek olarak Modern Warfare, en yüksek ilk yıl satışlarına sahip CoD oyunu unvanına sahip. Aylık aktif kullanıcılarda CoD’yi yenen tek oyun ise yayıncının 2016’da King’i satın almasından bu yana sahibi olduğu Candy Crush.

Son olarak Activision Blizzard’ın 2020’de toplamda 8.1 milyar dolar kazanmayı beklediğini belirtelim.