Anasayfa Haber Oppo, Xiaomi ve Vivo, 2021 Yılında Exynos İşlemci Kullanabilir

Oppo, Xiaomi ve Vivo, 2021 Yılında Exynos İşlemci Kullanabilir

Oppo Xiaomi Vivo Exynos

Oppo, Xiaomi ve Vivo gelecek yıl akıllı telefonlarında Samsung Exynos çipsetlerden faydalanacak gibi gözüküyor.

Son iddialara göre, 2021 yılında Oppo, Xiaomi ve Vivo gibi üreticiler cihazlarında Samsung Exynos çipsetlere yer verecek. Koreli şirketin bu Çinli üreticilere öncelikle uygun fiyatlı Exynos AP (Uygulama İşlemcileri) tedarik edeceği de bilgiler arasında.

Samsung, Exynos çipsetlerini öncelikle kendi Galaxy cihazlarında kullanıyor. Ek olarak, bu çipsetler zaman zaman diğer üreticilere dış kaynak olarak da sağlanıyor. Samsung LSI bölümünün bu kararı karını artırmak amacıyla aldığı ifade ediliyor.

Samsung’un 5 nm üretim sürecine dayalı yeni Exynos 1080 çipsetinin Vivo X60 akıllı telefonda kullanılacağı iddia ediliyor. Samsung, Galaxy A cihazlarının içinde de 5 nm çipsetini kullanacak. Çipsetin Cortex-A78 işlemciler kullanacağı ve selefine göre yüzde 20 daha iyi performans sunacağı söyleniyor. Ayrıca, yeni ARM Mali-G78 GPU, öncesine göre yüzde 25 daha iyi performans sunuyor. Şirketin 2021 başlarında Galaxy S21 serisinde yerini bulabilecek yeni bir Exynos 2100 çipsetini tanıtması da beklentiler arasında.

Samsung LSI bölümü, ABD’nin Huawei yasağından yararlanmak için OPPO ve Xiaomi’den çipset siparişlerini güvence altına almak amacıyla 2021’de üretimini de artırmayı planlıyor.