Anasayfa Haber WhatsApp, Yeni Depolama Yönetimi Aracını Sunuyor

WhatsApp, Yeni Depolama Yönetimi Aracını Sunuyor

WhatsApp Depolama Yönetimi

Yeni WhatsApp depolama yönetimi aracı ile kullanıcıların önemli bir sorunu çözülecek.

WhatsApp kullanıcılarının genel sorunlarından birisi de arkadaşlarından veya gruplardan gelen gereksiz medyaların akıllı telefonlarının depolama alanının büyük bir bölümünü işgal etmesi. Uygulama, otomatik indirmeyi devre dışı bırakma ve seçili medyaları sohbetlerden silen ayarlar ile bunun önüne geçmeye çalışsa da bunda pek başarılı olamadı. Şimdi ise WhatsApp, yeni depolama yönetimi aracı sunarak daha iyi bir çözüm sağlamak hedefinde.

Yeni araç, birçok kez iletilmiş olan medya dosyalarını uygun şekilde bir araya getirerek temizlik işleminin kolaylaşmasını sağlıyor. Ek olarak, kullanıcıların 5 MB’tan büyük dosyaları seçebilmesi de mümkün. Dosyaları silmeden önce önizlemenin bir yolu da sunuluyor. Kullanıcılar ayrıca, silinecek bir veya daha fazla dosya seçmeden önce medyanın bir önizlemesini görebilecek.

Bu Yeni arayüzün bu haftadan itibaren tüm kullanıcılara dağıtılacağı ifade ediliyor. Bu arayüze erişim içinse Ayarlar > Veri ve Saklama Alanı Kullanımı > Saklama Alanını Yönet menüsünü kullanmak yeterli.