Anasayfa Video ASUS ROG Strix SCAR 17 Laptop İncelemesi

ASUS ROG Strix SCAR 17 Laptop İncelemesi

ASUS’un yüksek oyun performansı isteyen oyuncular için tasarladığı 17 inç ekranlı SCAR 17 dizüstü bilgisayarını yakından inceledik.

Asus farklı ihtiyaçları olan tüketiciler için değişik seriler tasarlıyor. Bu durum aslında sadece Asus’a mahsus değil, pek çok üreticinin ürün gamına baktığınızda benzer bir surumla karşılaşırsınız. Asus bu seçenekleri oluşturduğu alt markalar altında toplayarak kullanıcıların seçim yapmasını daha da kolaylaştırmayı hedefliyor.

Mesela şirketin TUF Gaming serisi laptopları çok yüksek fiyat/performans oranı arayan tüketicileri hedefliyor. Bu alt markanın altında yüksek performansa sahip parçaların, nispeten gösterişsiz kasalar içinde sunulduğunu görebiliyoruz.

Öte yandan ROG Strix serilerine baktığımızda, çok daha üst seviye donanımların, daha gelişmiş tasarımlarla birleştiğini fark ediyoruz. Bu videomuzda incelediğimiz ROG Strix Scar 17 de bu türden üst seviye ekipmanlarla donatılmış bir oyuncu dizüstü bilgisayarı.

Teknik Özellikler

ROG Strix Scar 17 adından da anlaşılacağı üzere 17.3 inçlik bir ekrana sahip. 300 Hz ekran yenileme hızına ve 3 ms gecikmeye sahip olan bu panel Full HD (1080p) çözünürlük sunuyor.

Bu modelde işlemci olarak Intel Core i7 10875H modeli kullanılmış. Ekran kartı Nvidia GeForce RTX 2080 Super olarak seçilmiş. 16 GB RAM ile gelen cihazda veri depolama için de 1 TB kapasiteli NVMe SSD kullanılmış.

Kasa tasarımı daha ucuz modellerin aksine tamamen metal alaşımdan mamul ki bu da cihazın genel sağlamlığını ve kullanım ömrünü doğrudan etkileyen unsurlardan biri. Ayrıca cihazda çok gelişmiş ve yüksek kapasiteli bir soğutma sistemine yer verilmiş.

Tüm bu detayları ve daha fazlasını inceleme videomuzda bulabilirsiniz. İyi seyirler dileriz.