Anasayfa Haber Qualcomm, Huawei’ye Çipset Tedariği İçin Lisans Başvurusunda Bulundu

Qualcomm, Huawei’ye Çipset Tedariği İçin Lisans Başvurusunda Bulundu

Qualcomm Huawei

Qualcomm, Huawei’ye çipset tedariği gerçekleştirebilmek için ABD hükümetinden lisans bekliyor.

Geçtiğimiz birkaç haftadır birden fazla şirket, Huawei ile iş yapmaya devam edebilmek için ABD’den onay alıyor. Buna paralel olarak, Qualcomm da Huawei‘ye çipset tedarik etmek için bir lisans başvurusunda bulunduklarını doğruladı.

Bununla ilgili doğrulama ise Qualcomm CEO’su Steven Mollenkopf‘un 2020 mali yılı için şirketin performansını açıklaması sırasında geldi. Öte yandan, Qualcomm’un lisans için başvurduğu ancak henüz lisansın verilmediği belirtiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Intel, AMD, Samsung Display ve Sony gibi şirketler de Huawei ile iş birliğini sürdürmek için ABD hükümetinden izin almıştı. Kısıtlamalar sebebiyle işini ayakta tutmak isteyen şirketler için bu izni almak büyük önem taşıyor. Şimdiye kadar 300’den fazla şirketin lisans başvurusunda bulunduğu ve bunların sadece üçte birine lisans verildiği de bilgiler arasında.

ABD, Huawei’ye tedarik edilen bileşenler 5G için kullanılmadığı sürece şirketlere lisans vereceğini belirtmişti. Qualcomm dışında Samsung Electronics’in de halen onay beklediği paylaşılıyor.

Qualcomm tarafından 2020 mali yılı için yayınlanan dördüncü çeyrek sonuçlarında ise 5.93 milyar dolar olan tahminin üzerinde 6.5 milyar dolar gelir bildirdi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 4.8 milyar dolar gelir bildirdi. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 35 artış anlamına geliyor.