Anasayfa Haber Windows 10 Denetim Masası’nın Sonu Geldi

Windows 10 Denetim Masası’nın Sonu Geldi

Windows 10 Denetim Masası

Microsoft’un sürekli yaptığı yeniliklerle birlikte, Denetim Masası tarihin tozlu sayfaları arasına karışmaya başlıyor.

Windows’ta Denetim Masası’nı uzun zamandır bilgisayarımızı kontrol etmek ve tüm ayarlara ulaşmak için kullanıyorduk. Ancak Microsoft’un Denetim Masası’nı kaldırmak için çaba harcadığını bir süredir gözlemliyoruz.

Belirli aralıklarla gelen Windows 10 güncellemeleriyle birlikte buradaki bölümler Ayarlar bölümüne taşınmaya devam ediyor ve Microsoft bu işi tamamlamakta kararlı görünüyor.

Windows 10 hakkında paneli

Daha önce belirttiğimiz gibi, son Ekim 2020 Windows (20H2) güncellemesiyle birlikte Denetim Masası’dan Sistem butonuna tıklayan kullanıcılar, direkt olarak Windows 10 Ayarları’na yönlendiriliyor.

Öyle ki birçok kullanıcı Denetim Masasına alışkın ve alışkanlıklarımızdan kolayca vazgeçemiyoruz. Bu bağlamda eski Sistem sayfasına erişmek isteyenler için bir yöntem var ve bunu ayrıntılı bir şekilde anlatmıştık.

Öyle ki tüm her şeyin Ayarlar bölümüne eklenmesinin iyi tarafları da var. Tüm özelliklere bir arada ve daha modern bir arayüz ile birlikte erişebilmemiz iyi bir gelişme. Nitekim Denetim Masası her yönden eski kaldı ve ne kadar alışsak da ona bağlı kalmamızın bir anlamı yok.

Uzun lafın kısası, önümüzdeki günlerde Ayarlar bölümünün daha fazla geliştiğine tanık olacağız. Bu arada unutmadan, yenileme hızı (Hz) ayarının artık Ayarlar üzerinden yapılabildiğini hatırlatalım.