Anasayfa Haber Araçlar İçin Üretilen Parmak Büyüklüğünde Mini PC: CarDroid

Araçlar İçin Üretilen Parmak Büyüklüğünde Mini PC: CarDroid

CarDroid Mini PC

8 çekirdekli işlemci ve Android 9.0 işletim sistemiyle gelen ultra kompakt PC, yalnızca otomobillerde kullanılmak üzere üretildi.

Google’ın Android Auto uygulaması bugüne kadar bir milyardan fazla indirildi ve bu platformun dünya çapında 100 milyondan fazla araca entegre edildiği tahmin ediliyor. Ancak bazı noktalarda istekleri tam olarak karşılayamıyor.

İşte burada CarDroid devreye giriyor. Yeni mini bilgisayar, işaret parmağından biraz daha büyük olsa da boyundan büyük işler başarabilecek kapasitede. CarDroid 8 çekirdekli işlemci, 4 GB bellek, 4 GB yerleşik depolama, microSD kart yuvası ve dahili mikrofona sahip. Ayrıca bağlantı tarafında Bluetooth 5.0, 802.11ac Wi-Fi ve bir GPS anteniyle destekleniyor.

CarDroid Mini PC

Ürünün en ucuz modeli 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanına sahip dört çekirdekli bir versiyon ve 64 dolarlık fiyata sahip. Serinin en üstündeki modelin ise 99 dolarlık etiketi var.

Bu mini sistemin temel amacı ise tam bir Android işletimini sistemini otomobillere taşımak. Bu bağlamda YouTube, Netflix, TikTok ve temelde Google Play’de bulunan diğer uygulamaları çalıştırmak kolay hale geliyor.

CarDroid’in bu kadar küçük olmamasının sırrı ise herhangi bir güç konektörüne, HDMI bağlantı noktasına veya USB bağlantısına ihtiyaç duymaması. Son olarak Android 9.0 işletim sistemine sahip olduğunu da ekleyelim.