Anasayfa Haber Gigabyte, Sıvı Soğutmalı RTX 30 Ekran Kartlarını Tanıttı

Gigabyte, Sıvı Soğutmalı RTX 30 Ekran Kartlarını Tanıttı

Gigabyte Sıvı Soğutmalı RTX 30

Yeni AORUS Xtreme WATERFORCE ekran kartları görsellik ve performansı bir arada isteyenler için tasarlanmış.

Gigabyte, NVIDIA GeForce RTX 3080 ve RTX 3090 modelleri için özel olarak hazırladığı sıvı soğutmalı ekran kartlarını duyurdu. Öyle ki bu kartların fiyatları daha tuzlu ve hava soğutmalı çözümlere göre daha iyi bir performans vaat ediliyor.

Bu sıvı soğutmalı GPU’ların RTX 3080 ve RTX 3090 için iki ayrı çeşidi var. Bunlardan birisi sıvı soğutma için bir AIO (hepsi bir arada) çözüm sunuyor.

AORUS GeForce RTX 30 XTREME WATERFORCE

XTREME WATERFORCE AIO olarak bahsettiğimiz sürüm. Bu çözümde çok daha az bakım yapma ihtiyacı sağlanıyor ve sıvı soğutmadan dolayı doğal olarak kart daha serin çalışıyor.

AORUS GeForce RTX 30 XTREME WATERFORCE

Bakır plaka doğrudan GPU, VRAM ve diğer önemli bileşenlere temas edecek şekilde tasarlanmış. Ayrıca burada 120 mm’lik radyatörden ziyade 2400 mm’lik bir radyatör kullanılmış. Ayrıca aktif ısı dağılımı ve soğuk suyu verimli şekilde iletmek için gelişmiş bir ısı borusuna sahip.

AORUS GeForce RTX 30 XTREME WATERFORCE

AORUS GeForce RTX 30 XTREME WATERFORCE WB

WATERFORCE “WB” modeli ise sistem genelinde sıvı soğutma kullanmak veya mevcut olan kurulumda yükseltme yapmak isteyenler için hazırlandı.

AORUS GeForce RTX 30 XTREME WATERFORCE WB

Ek olarak her iki model de ön ve arka tarafta RGB aydınlatmaya sahip. Gigabyte’dan şu an için bir fiyat açıklaması gelmese de bu özel tasarımların bir hayli pahalı olacağını söylemek mümkün.

AORUS GeForce RTX 30 XTREME WATERFORCE WB