Anasayfa Makale Process Monitor ile DirectX Kurulumunu Onarma

Process Monitor ile DirectX Kurulumunu Onarma

directx 12_2

Bu rehberimizde Process Monitor ile DirectX kurulumunu onarma işlemine bakıyoruz.

Process Monitor son zamanlarda Technopat Sosyal’de en sık kullandığımız araçlardan biri oldu. Microsoft’un dağıtımımı yaptığı bu yazılım sayesinde çalışan bir programın yaptığı bütün işlemleri kaydedip daha sonra analiz edebiliyorsunuz. Bu sayede herhangi bir hata olduğunda bunu çok daha net bir biçimde görmek mümkün oluyor. Bugünkü rehberimizde de Process Monitor ile DirectX kurulumunu onaracağız.

Her ne kadar DirectX 10, 11 ve 12 Windows ile birlikte gelse de bazı DirectX 9 dosyaları işletim sistemine dahil değil ve çoğu oyun da bu dosyalar yüklenmeden çalışmıyor. Öte yandan bu dosyaları elle indiren kullanıcılar uzun vadede daha fazla sorun ile karşı karşıya kalıyor. Bunlar arasında en sık yaşanan sorun ise şüphesiz 0xc000007b hatası. Peki hatalı DirectX DLL dosyası kopyalama sonrasında ortaya çıkan DirectX kurulum sorunu nasıl çözülür? Her ne kadar bunun için bir rapor analizi yapsak da bazen raporlarla kesin sonuca varamadığımız olabiliyor. İşte bu gibi durumlarda Process Monitor devreye giriyor!

Process Monitor ile DirectX kurlumunu analiz ediyoruz ve kurlumun hangi DLL dosyası ile sorun yaşadığını tespit ediyoruz. Daha sonra söz konusu dosyayı silip kurulumu yeniden başlatıyoruz. Tekrar hata alırsanız da sorun değil. Bu demektir ki elle kopyaladığınız DLL dosyası daha fazla. Tekrar rapor alıp sorun kalmayana kadar hepsini tek tek silmeniz gerekiyor. İşte bu rehberimizde adım adım sorunlu DLL dosyalarını Process Monitor ile nasıl tespit edeceğinize bakıyoruz.