Anasayfa Haber ROG Strix RX 6800 XT’nin Frekans ve Sıcaklık Limitleri Belli Oldu

ROG Strix RX 6800 XT’nin Frekans ve Sıcaklık Limitleri Belli Oldu

ASUS ROG STRIX Radeon RX 6800

ASUS’un üst seviye ROG Strix RX 6800 XT tasarımı, Turbo modunda 2250 MHz frekans seviyesini görebiliyor. Sıcaklık limiti ise 95 derece olarak ayarlanmış.

AMD’nin Rage Mode özelliğini daha önce kapsamlı bir şekilde ele almıştık. Özetleyecek olursak, Radeon Software Adrenalin yazılımına “Rage Mode” adında bir bölüm eklenecek ve tek tıkla hız aşırtma imkanı verecek.

Yeni sızıntılar Igor’s Lab tarafından geliyor ve özel soğutmalı ASUS ROG Strix RX 6800 XT modelinin BIOS ayarlarının nasıl olduğunu gösteriyor. Görünüşe bakılırsa bu ekran kartında soğutma için Quiet (Sessiz), Balance (Dengeli), Turbo ve Rage Mode olmak üzere dört mod yer alıyor.

Rage, Sessiz ve Dengeli modların sıcaklık limitleri 80 derece olarak ayarlanmış. Ancak Turbo mod aktif olduğunda 95 dereceye varan bir sıcaklık limiti dikkat çekiyor.

ROG Strix RX 6800 XT frekans ve sıcaklık limiti

Saat hızları hızları açısından yine bu üç mod 1700 MHz’e ayarlanan stok saatlere sahip. Turbo modu ise 1750 MHz ile biraz daha yüksek saat hızları sağlıyor. Ancak frekans hızlarının artırılması söz konusu olduğunda ASUS, Rage, Sessiz ve Dengeli modları 1990 MHz ile derecelendirmiş. Turbo modda maksimum saat hızlarına baktığımızda 2250 MHz seviyelerini görüyoruz. Ayrıca fanlar maksimum hızlarda 3300 RPM’de dönecek şekilde ayarlanmış.

ROG Strix RX 6800 XT frekans ve sıcaklık limiti

Rage Mode, görünüşe göre burada baktığımız derecelendirmelere göre daha yüksek saat hızlara çıkmak için GPU’nun daha fazla güç tüketmesine izin verecek. Bu noktada GPU, Radeon RX 6800 XT referans tasarım için olan 300W TBP’den 20W daha yüksek olan 320W civarında güç tüketimine erişebilecek.