Anasayfa Haber 2030’lu Yılllarda İngiliz Ordusunun Yüzde 25’i Robotlardan Oluşabilir

2030’lu Yılllarda İngiliz Ordusunun Yüzde 25’i Robotlardan Oluşabilir

İngiliz ordusu robot asker

İnsansız araçlar yaygınlaşmaya devam ederken, İngiliz ordusu 2030’lu yıllarda robot askerlerin orduda yoğun şekilde kullanılabileceğini söylüyor.

Dünya üzerindeki pek çok ordu, başta hava araçları olmak üzere pek çok alanda insansız araçlara güvenmeye başladı. Bu bağlamda ülkemizde de İHA/SİHA tarafında önemli yatırımlar ve geliştirmeler yapılmıştı. Birleşik Krallık ise robot askerler konusunda iddialı bir vizyona sahip.

Guardian’dan gelen rapora göre silahlı kuvvetler başkanı Sir Nick Carter, İngiliz Ordusunun dörtte birinin 2030’larda robotlardan oluşacağına inandığını söyledi. Bu konuda kesin hedefler belirlenmiş değil. Ancak pek yakın olmasa da on yıllar sonrasında olası bir çatışmanın ön saflarında robotların görev yaptığını görebiliriz.

İngiliz ordusu robot asker

En azından İngiltere’nin robotlara daha fazla yönelmesi şaşırtıcı değil. Nitekim orduda 82.050 eğitimli asker beklentisi varken bu rakamın 73.870’de kaldığı ifade ediliyor. Hedeflenen ise askerlere olan bağımlılığın azaltılması ve hatta ordunun robotlarla birlikte genişlemesi.

Bu robotların hangi alanlarda görev yapabileceği net değil. İnsan müdahalesi gerektirmeyen otonom robotların nasıl görev yapacağı da merak konusu.