Anasayfa Haber Apple M1 İşlemcili 2020 Model MacBook Air Duyuruldu

Apple M1 İşlemcili 2020 Model MacBook Air Duyuruldu

Apple M1 2020 MacBook Air

2020 MacBook Air, Apple M1 işlemcisinin tüm avantajlarını arkasına alıyor.

Apple, şirketin ARM tabanlı yeni M1 işlemcisini taşıyan 2020 model MacBook Air modelini tanıttı. Böylece 2020 MacBook Air şirketin kendi işlemcisini taşıyan ilk düzüstü bilgisayarı olarak öne çıkmış oldu.

Apple, yeni Air modelinin sınıfının en çok satan Windows dizüstü bilgisayarından 3 kat daha hızlı olduğu belirtiyor. Ek olarak, cihazın geçen yıl satılan PC dizüstü bilgisayarların yüzde 98’inden daha hızlı olduğu vurgulanıyor. Şirket, tek şarjla dizüstünün 18 saat video oynatabileceğini ve içerisinde fan olmadığı için çok sessiz çalışacağını belirtiyor.

13.3 inç Retina ekran, 16 GB’a kadar bellek, 2 TB depolama ile birlikte Thunderbolt, USB 4, Wi-Fi 6 ve Touch ID desteği ise ürünün teknik özellikleri arasında.

Şirket, çiplerin Intel rakiplerinden daha iyi performans ve güç verimliliği sağlayacağını iddia ediyor. ARM sistemlerinin en büyük avantajı, iOS ve iPadOS uygulamalarını yerel olarak macOS’ta çalıştırabilmeleri olacak. Apple, Microsoft ve Adobe gibi diğer büyük şirketlerde olduğu gibi silikonunu desteklemek için Pages, Numbers ve Keynote gibi kendi programlarını güncellemeyi ihmal etmedi. Ayrıca Haziran etkinliğinde Lightroom ve Photoshop‘un yeni Mac’lerinde sorunsuz bir şekilde çalıştığını da göstermişti. Lightroom önümüzdeki ay, Photoshop ise gelecek yılın başlarında piyasaya sürülecek. Air’in çalıştıracağı macOS Big Sur, başlatma sırasında ARM için henüz güncellenmemiş uygulamaları dönüştürecek Rosetta 2 adlı bir emülatör de içeriyor.

Yeni MacBook Air fiyatları ise 999 dolardan başlıyor ve gelecek hafta itibarıyla satışa sunulacak.