Anasayfa Haber DaVinci Resolve 17 Duyuruldu

DaVinci Resolve 17 Duyuruldu

DaVinci Resolve 17

Ücretsiz video düzenleme yazılımı DaVinci Resolve 17 yepyeni özellikler sunuyor.

Blackmagic Design tarafından DaVinci Resolve adlı video düzenleme yazılımının yeni sürümü duyuruldu. DaVinci Resolve 17, yüzlerce yeni özellik ve geliştirme ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yazılın henüz son sürümünde olmadığını ancak açık betasını hemen indirip kullanmaya başlayabileceğini belirtelim.

Yazılım sayesinde 16:9 HD veya Ultra HD videoları alıp kare veya dikey hale getirerek hızlıca sosyal medyaya aktarabilmeniz mümkün. DaVinci Neural Engine sayesinde yüzlerin tanınması ile videoda insanlar otomatik olarak yeniden konumlandırılabiliyor. Böylece elle ayar yapma veya her kareyi kırpma derdinden kurtuluyorsunuz. Magic Mask adı verilen bir başka özellik ise nesne izolasyonu için otomatik olarak maskeler oluşturabiliyor. Bir kişinin tamamı veya yüz ya da kol gibi belirli kısımlarına maskeler uygulayan özellik düzenleme sürecini daha hızlı hale getirmeyi sağlıyor.

Ek olarak DaVinci Resolve 17, istediğiniz belirli ton aralıkları için özel renk çarkları oluşturmanıza olanak tanıyan yeni HDR derecelendirme araçları ile geliyor. Yazılım aynı zamanda gelişmiş ses özellikleri de getiriyor. Tek tek kelimeleri, vuruşları veya ses efektlerini algılayabilen yeni bir analiz aracı, ses düzenleme için bir videonun belirli bölümlerini tanımlamayı kolaylaştırmak üzere bunları dalga formunda dikey çizgiler olarak işaretliyor.

Ücretsiz olan yazılımı Blackmagic Design internet adresinden indirebilirsiniz.