Anasayfa Haber Sony, Yeni Drone Projesini Duyurdu: Airpeak

Sony, Yeni Drone Projesini Duyurdu: Airpeak

Sony Airpeak Drone

Airpeak adı verilen proje, yapay zeka destekli drone’lar ve uzaktan algılama alanına odaklanıyor.

Sony, Airpeak adını verdiği yepyeni bir proje duyurdu. Sony’nin yapay zeka destekli drone’lara olan bu yaklaşımı uzaktan algılama teknolojisi ile birlikte alana katkı sağlayacak. Şirket, görüntüleme ve algılama teknolojisinin yanı sıra, drone alanındaki 3R teknolojileriyle (Gerçeklik, Gerçek Zamanlı ve Uzaktan) daha fazla gelişmeye ve benzeri görülmemiş değer yaratılmasına katkıda bulunma arzusunu yansıtmak için böyle bir marka kurduklarının altını çiziyor.

Şirket hem fotoğrafçılık hem de videografi için birinci sınıf kameralar yapma konusunda uzmanlaşırken, Airpeak de bundan fayda sağlayacak. Projenin eğlence sektörünün daha da gelişmesine katkıda bulunmayı hedefleyerek video yaratıcılarının yaratıcılığını mümkün olan en geniş ölçüde destekleyeceğini paylaşılıyor. Bu da yeni projenin bazı ilginç spor, keşif ve hatta normal ortam çekimlerini yakalamak için drone’ları kullanacağı anlamına gelebilir. Proje ayrıca, çeşitli sektörlerde daha fazla verimlilik ve tasarruf sağlamayı hedefliyor. Tüm ortamlarda da güvenlik ve güvenilirliğe de özel dikkat gösterileceğinin altı çiziliyor.

Airpeak’in 2021 baharında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Sony de yakında proje için iş birliği yapacak ortaklar arayacak. Airpeak web sayfasında daha fazla bilginin aralıklı olarak güncelleneceğini belirtelim.