Anasayfa Haber PlayStation 5’e Yakında 1440p Çözünürlük Desteği Gelebilir

PlayStation 5’e Yakında 1440p Çözünürlük Desteği Gelebilir

PlayStation 5 1440p çözünürlük desteği

Sony, PlayStation 5’in 1440p çözünürlük desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporlarla beraber PlayStation 5’in doğal 1440p çözünürlüğü desteklemeyeceği ortaya çıkmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından bugünse Sony cephesinden PlayStation 5 1440p çözünürlük desteği ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Sony tarafından yapılan açıklamada ise gelen taleplerin yoğunluğuna göre PS5’e 1440p çözünürlük desteğinin eklenebileceği belirtildi.

Bildiğiniz üzere PS5‘te Xbox Series X ve Xbox Series S modellerine kıyasla 1440p desteği bulunmuyor. Bunun aksine Sony’nin yeni nesil oyun konsolu 1080p çözünürlükteki bir görüntüyü 1440p‘ye çeviriyor. Bu da haliyle çok iyi bir deneyim sunmuyor.

Fakat bugün Sony cephesinden konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Sony Interactive Entertainment Kıdemli Başkan Yardımcısı Hideaki Nishino, eğer ilerleyen dönemlerde PS5 oyunlarını 1440p çözünürlükte oynamaya yönelik talepler artarsa, bu desteği oyunculara sunabileceklerini belirtti. PS5’in şu anlık doğal 1440p desteğine sahip olmadığını ifade eden Nishimo, ayrıca PS5’teki önceliğin TV’ler olduğunu da ifade etti.

Kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre kararlarında değişikliğe gidebileceklerini de belirten Sony, PS5’in 1440p çıkış vermemesi için önünde herhangi bir engel olmadığına da özellikle dikkat çekti.

Sony, bu açıklaması her ne kadar PS5’i 1440p çözünürlüklü ekranlarda oynayan oyunculara umut vermiş olsa da, bu desteğin tam olarak ne zaman kullanıma sunacağı hakkında herhangi net bir açıklamada bulunmadı.