Anasayfa Haber AMD’den Ray Tracing Destekli WoW: Shadowlands Tanıtımı

AMD’den Ray Tracing Destekli WoW: Shadowlands Tanıtımı

World of Warcraft: Shadowlands, Blizzard ve AMD ortaklığıyla birlikte Işın İzleme, Variable Rate Shading ve FidelityFX Ambient Occlusion gibi özellikler kazandı.

AMD, Radeon RX 6000 sunumunda Ray Tracing (Işın İzleme) Teknolojisine kısaca değinse de ayrıntılardan bahsetmemişti. Sonrasında GPU’lar piyasaya çıkmadan önce daha fazla bilgi sağlayacağını söyleyen şirket, en popüler MMORPG oyunu World of Warcraft: Shadowlands’e odaklandığı bir video klibi yayınladı.

AMD Ray Tracing WoW: Shadowlands

Bu oyun Değişken Hızlı Gölgelendirmede (VRS) ve DXR destekli Işın İzleme Teknolojisi’ne sahip olacak. Ayrıca Ambient Occlusion desteğine de yer verilmiş.

AMD Ray Tracing WoW: Shadowlands

Blizzard Entertainment’ın Teknik Müdürü Frank Kowalkowski, AMD ile yapılan iş birliğiyle beraber neler sunduklarını şöyle anlatıyor:

“World of Warcraft: Shadowlands’de uyguladığımız yeni özelliklerden biri de FidelityFX Ambient Occlusion. Bu, mükemmel bir kalite ve performans dengesine sahip bilgi işlem tabanlı bir efekt tekniği. Böylelikle önceki Ambient Occlusion (Ortam Aydınlatma) uygulamalarımıza göre önemli bir performans avantajı sağladık.

RX 6000’deki bir diğer harika özellik ise DXR Işın İzleme Teknolojisi’dir. Gördüğünüz şey, RX 6000’de inanılmaz derecede karmaşık hesaplamalar içeriyor. Bu, yakın zamana kadar mümkün olmayan bir gerçekçilik seviyesidir.

Son olarak, Variable Rate Shading (Değişken Hızlı Gölgelendirme) uyguladık. Bu, özellikle yüksek çözünürlüklerde bir performans artışı sağlayacak.

Oyuncuların tüm donanım gücünü kullanabilmesi için ve kare hızını olabildiğince iyileştirmek için AMD ile ortaklık kurduk. Ek olarak, Infinity Cache teknolojisi de performansı artırıyor.”

AMD tarafından yayınlanan videonun tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz: