Anasayfa Haber Bülten BenQ MOBIUZ Serisi Monitörler Satışa Çıkıyor

BenQ MOBIUZ Serisi Monitörler Satışa Çıkıyor

BenQ MOBIUZ Serisi Monitörler

BenQ, yeni MOBIUZ oyun monitörleri serisinin ilk modelleri olan EX2710 ve EX2510’un 2020 Kasım ayından itibaren ülkemizde satışa çıkacağını duyurdu.

HDRi teknolojisinden ve treVolo hoparlörlerden yararlanan MOBIUZ, oyun içi görseller, ses ve kontrol geliştirmelerinin yanı sıra tescilli BenQ Eye-Care göz sağlığı teknolojisi ile geliyor.

BenQ Corporation Başkanı Conway Lee, “Mobiuz hayal gücünüzü serbest bırakıyor ve size her zamankinden daha yoğun bir sürükleyicilik deneyimi sunuyor” diyerek Mobiuz’u tanıttı. “Akıllı HDRi ve ünlü treVolo ses ekibimiz tarafından özel olarak tasarlanmış hoparlörler gibi özel performans yenilikleri, sadece eğlenmenizi sağlamakla kalmayıp aynı zamanda kendinizi oyun dünyasının sunduğu her şeye tamamen kaptırmanızı sağlamak için ustaca dizayn edilmiş oyun özelliklerini benzersiz göz sağlığı tekjnolojimiz Eye-Care ile birleştiriyor.” diyerek Mobiuz’un sunduğu sürükleyicilik deneyimine dikkat çekti.

BenQ MOBIUZ Serisi Monitörler

Ayrı olarak entegre edilmiş bir ışık sensörü kullanan EX2710 ve EX2510, ortamdaki ışık seviyelerini aktif olarak algılıyor ve HDR görüntüler üretmek için ekrandaki içeriği analiz ediyor. BenQ’ya özel HDRi teknolojisi, parlak alanlarda bulunan ince ayrıntıları korurken ekranın karanlık bölgelerinde bulunan gölgeli detayları ortaya çıkarmak için kontrast ayarıyla netlik sağlıyor. Yüksek renk yoğunluğu, denge ve doygunluk üreten BenQ MOBIUZ Serisi, BenQ’nun treVolo ses mühendisleri tarafından tasarlanan 2 adet 2.5 Watt özel üst düzey hoparlörler bulunduruyor.

Mobiuz serisi farklı tarzdaki oyunların gereksinimleri için ayrı ayrı özelleştirilebilir yüksek görsel performans sağlayan ve 20 seviyeden oluşan Light Tuner’ın yanı sıra oyuncuların karanlıkta kalan oyun içi obje ve diğer detayları net bir şekilde ayırt edebilmesi için Black eQualizer teknolojisi de sunuyor. Sezgisel Senaryo Haritalama özelliği, giriş kaynağı değiştirildiğinde daha önceden bu giriş kaynakları için tercih ettiğiniz favori ayarlarınızı otomatik olarak algılıyor. Hızlı OSD ön ayarları ve 5 Yönlü Navigatör kumanda kolu ise ayarlara kolay erişimin önünü açıyor.

Son olarak, yeni monitörlerin FreeSync Premium, Değişken Yenileme Hızı (VRR), 1ms MPRT tepki hızı ve 2ms GtG tepki süresine sahip olduğunu belirtelim.