Anasayfa Haber Cinebench R23 İşlemci Performans Ölçüm Aracı Yayınlandı

Cinebench R23 İşlemci Performans Ölçüm Aracı Yayınlandı

Cinebench R23

Yeni Cinebench 23 versiyonu daha sağlıklı kıyaslamalar yapmak için iyileştirmeler aldı. Ayrıca güncel CPU ve komut setlerine destek sunuluyor.

Cinebench R15 ve R20 gibi araçlarla yapılan testlerle birçok farklı yerde karşılaşmamız mümkün. Geliştirici Maxon ise Cinebench R23 olarak adlandırılan en yeni CPU kıyaslama yazılımını kullanıma sunduğunu duyurdu.

Yeni sürümle birlikte sisteminizin işlemcisini kıyaslama yönteminde bazı iyileştirmeler sunulmuş. Ek olarak bu araç, modern işlemcilerin sunduğu komut setlerinden yararlanarak CPU’lar için doğru ölçümler sağlamak üzere hazırlanmış.

Cinebench R23
Cinebench R23

Maxon, Cinebench R23 kıyaslama aracının aynı zamanda Apple’ın Mac serisinde kullandığı yeni M1 CPU gibi yeni nesil yongalarla tamamen uyumlu olduğunu söylüyor.

Yeni Cinebench sürümüyle birlikte kıyaslama 10 dakikalık bir zaman aralığında çalışıyor. Bildiğiniz gibi CPU’lar uzun süreler çalıştığında sıcaklıklardan dolayı frekans düşürmek zorunda kalabiliyor. Nitekim bu süreçte puanlar da etkilenecek ve daha gerçekli sonuçlar sergilenecek. İndirme bağlantısını ve yeni sürümle birlikte yapılan önemli değişiklikleri hemen aşağıdan görebilirsiniz.

Cinebench R23 İndirme

Cinebench R23 Özellikleri

  • Apple’ın M1 işlemcileri destekleniyor.
  • Yeni sürüm güncellenmiş derleyicilerle birlikte geliyor.
  • Kullanıcılar artık “Gelişmiş kıyaslama” seçeneğini manuel olarak etkinleştirmeden doğrudan tek çekirdek performansını test etme seçeneğine sahip.
  • Kod ve derleyici değişiklikleri nedeniyle Cinebench puan değerleri yenilendi. Bu nedenle Cinebench’in önceki sürümlerinde alınan puanlarla karşılaştırmalar yapılmamalı.
  • Cinebench R23, GPU performansını test etmeyecek.
  • Uzun süren testlerle birlikte kıyaslama doğruluğu.