Anasayfa Haber Hyundai, Boston Dynamics’i Satın Alabilir

Hyundai, Boston Dynamics’i Satın Alabilir

Hyundai Boston Dynamics

Hyundai, Boston Dynamics ile fütüristik konseptlerini gerçeğe dönüştürmek istiyor gibi gözüküyor.

Bloomberg tarafından Spot gibi ürünlerin arkasındaki Boston Dynamics adlı robot şirketinin Hyundai‘ye gidebileceğini paylaşıldı. Kaynaklar, şirketin şu anki sahibi Softbank‘ın Koreli otomobil üreticisi ile görüşmeler yaptığı ileri sürmüş durumda.

Anlaşmanın 1 milyar dolara kadar çıkabileceği ancak henüz hiçbir şeyin sonuçlanmadığı ve anlaşmanın sonunda başarısız olabileceği de söyleniyor. Hyundai’nin, Boston Dynamics’in teknolojisinin çok iyi uyacağı endüstriyel robotik üzerine odaklanmış bir grubunun da olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. Hyundai gelişen teknolojiye yönelme konusunda da geri durmuyor. Şirket Eylül ayında fütüristik konseptler için New Horizons Studio‘yu da duyurmuştu.

Boston Dynamics, 2017’de SoftBank’in bir parçası olduktan sonra teknolojisini ticarileştirmeye daha fazla odaklandı. Şirket 90’lı yıllarda MIT‘den ayrılırken 2013’te Google tarafından satın alındı alınmıştı. Burada da araştırma çalışmalarına devam etmişti. Hyundai’ye geçişin, şirketin teknolojisini daha da ticarileştirmeye itebileceği düşünülüyor.