Anasayfa Haber Intel, PLATYPUS Güvenlik Açığını Gideren Yama Yayınladı

Intel, PLATYPUS Güvenlik Açığını Gideren Yama Yayınladı

Intel

40 güvenlik açığını önleyen mikrokod güncellemesi Linux kullanıcıları için yayınlandı. Microsoft gibi farklı işletim sistemi geliştiren şirketlerin ise otomatik olarak güncellemeler sunması bekleniyor.

Intel, 6. nesilden 11. nesil “Tiger Lake” işlemcilere kadar çok sayıda CPU’yu kapsayan yeni bir mikrokod güncellemesi yayınladı. 20201110 sürümü olarak bildirilen güncelleme, “PLATYPUS” güvenlik açığı da dahil olmak üzere 40 güvenlik açığını gideriyor.

PLATYPUS güvenlik açığı, bir saldırganın CPU’nun güç arabirim sistemini istismar etmesine ve buradan hassas bilgileri almasına olanak tanıyor. Bunun nedeni ise güç arayüzünün okunabilir ve yönetici hakları olmaksızın değiştirilebilir yapıda olması.

Mikrokodlarla birlikte ele alınan bir başka önemli sorun ise saldırganın AVX komut setlerine ilişkin verileri elde etmesini sağlayan güvenlik açığıyla ilgili.

Linux kullanıcıları, manuel olarak güncelleme yapmak için Intel’in Github sayfasını ziyaret edebilir. Ancak Microsoft ve diğer işletim sistemi üreticilerinin de yeni güncellemeler sunması bekleniyor.