Anasayfa Haber V-Ray 5 Performans Test Aracı, NVIDIA RTX GPU Desteğiyle Güncellendi

V-Ray 5 Performans Test Aracı, NVIDIA RTX GPU Desteğiyle Güncellendi

v-ray 5 NVIDIA RTX

Chaos Group tarafından hazırlanan ölçüm aracı, RTX test modu da dahil olmak üzere yeni özellikler kazandı.

Kısa bir süre önce güncellenen Cinebench R23 CPU test aracının kullanıma sunulduğunu görmüştük. Sırada ise V-Ray var. Chaos Group, kullanıcıların CPU ve GPU’larını test etmeleri için V-Ray 5 Benchmark’ın indirmeye sundu.

v-ray 5 NVIDIA RTX

Bu yazılım deneme sürümüyle birlikte 30 gün ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Geliştirici ayrıca NVIDIA’nın RTX (Ray Tracing) teknolojisi için de destek ekledi. V-Ray 5 test aracı ile artık CPU ve GPU’ların işleme (render) performansını ölçebiliyoruz.

Şimdi yeni eklenen özellikle birlikte NVIDIA RTX GPU’larda V-Ray performansını değerlendirme imkanı da tanınmış. Güncellenen benchmark aracının indirme bağlantısını ve taşıdığı yenilikleri hemen aşağıdan görebilirsiniz.

V-Ray 5 Benchmark İndir

 V-Ray 5 Yenilikleri

  • Yeni RTX Test Modu: NVIDIA RTX ekran kartlarında GPU’nun işleme performansını test etme imkanı.
  • Daha Ayrıntılı CPU Sonuçları: Yeni CPU verileri fiziksel sayım, SMT/Hyper-Threading, hız aşırtma vb. gibi etkenleri içeriyor.
  • Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlama: V-Ray GPU testi artık Windows 10’da donanım hızlandırmalı GPU özelliğinin etkinleştirilip etkinleştirilmediğini algılayabiliyor.
  • Sonuçları Kaydetme ve Paylaşma: Puanları doğrudan Benchmark uygulamasında kaydedebilir ve sonuçların görüntülerini yerleşik ekran yakalama aracıyla paylaşabilirsiniz.
  • Basitleştirilmiş Kullanıcı Arayüzü: Yeniden tasarlanan kullanıcı arayüzü ile kıyaslama yapmak artık daha kolay.