Anasayfa Haber Apple, 5nm Yonga Üretimi için Samsung’un Kapısını Çalabilir

Apple, 5nm Yonga Üretimi için Samsung’un Kapısını Çalabilir

Apple M1

TSMC’nin üretim kapasitesi her ne kadar yüksek olsa da Apple’ın taleplerine yetişemiyor. Bazı analistler ise Apple’ın bu konuda Samsung ile el sıkışacağını bildirdi.

Apple, kısa süre önce özel olarak tasarlamış olduğu M1 işlemcisinden güç alan Mac Mini, MacBook Air ve MacBook Pro modellerini duyurmuştu. Apple Silicon olarak da anılan bu yongalar bildiğiniz gibi TSMC’nin 5nm üretim teknolojisini kullanıyor. Apple’ın ayrıca Apple ve iPad yongalarında da TSMC ile işbirliği yaptığını biliyoruz. Ancak bu durum bir sorun haline gelmiş gibi görünüyor.

Tayvanlı TSMC’nin tam üretim kapasitesi, belirli sayıda şirketin tedarik taleplerini karşılamak için yeterli. Hatta bazı şirketler önceden belirli kapasiteler için yer ayırıyor ve anlaşmalar yapıyor. Apple ise her zamankinden daha fazla kapasite talep ederken, TSMC’nin buna ayak uydurması oldukça zor hale geliyor.

Apple 5nm Yonga Samsung

Business Korea tarafından yayınlanan yeni rapora bakarsak Apple, yongalarını üretmek için TSMC’nin ötesinde başka bir ortak arıyor. Bu adayların başında ise tahmin edebileceğiniz gibi Samsung var.

Samsung’un kısa bir süre önce 5nm üretimini temel alan yongaları tedarik etmeye başladığını söylemiştik. Bu bağlamda Apple, M1 SoC’ler için Samsung’un kapısını çalabilir ve taleplerini karşılamak için hem TSMC hem de Samsung ile işbirliği yapabilir.