Anasayfa Haber Yeni Nesil iPhone Modellerinin Bataryası Daha Küçük Olabilir

Yeni Nesil iPhone Modellerinin Bataryası Daha Küçük Olabilir

yeni nesil iPhone modellerinin bataryası

Güvenilir kaynakların paylaşmış olduğu bilgilere göre yeni nesil iPhone modellerinin bataryası daha küçük olabilir.

Apple ürünleri hakkında yapmış olduğu isabetli sızıntılarla tanınan Ming-Chi Kuo, yeni nesil iPhone modellerinin bataryasının daha küçük olacağını söyledi.

13 Ekim tarihinde iPhone 12 modellerini duyuran Apple, bildiğiniz üzere iPhone 13 modellerine odaklandı. Yeni nesil iPhone modellerinin özellikleri hakkında yeni yeni raporlar yayınlanmaya başlanırken, Ming-Chi Kuo bugün önemli bir iddiada bulundu.

Bu kısımda Apple’ın yakın gelecekte piyasaya sunacağı iPhone modellerinin farklı bir pil teknolojisiyle geleceğini belirten Kuo, ayrıca bu bataryanın da soft board battery olarak adlandırılacağını ifade etti.

Kuo ayrıca yayınlamış olduğu raporda, Apple’ın bu batarya teknolojisiyle hem üretim maliyetini düşürmeyi hem de iPhone modellerinde yer tasarrufu sağlamayı planladığına da özellikle dikkat çekti.

Yeni nesil iPhone modellerinin bataryası

Şimdilik, bu batarya teknolojisiyle ilgili herhangi bir net bilgi bulunmuyor. Ancak, son paylaşılan raporlarda Apple’ın üzerinde çalıştığı yeni nesil batarya teknolojinin daha az katmana ev sahipliği yapacağını belirtiliyor. Bu kısımda ise Apple’ın batarya kapasitesini aynı tutup, önümüzdeki yıl daha ince tasarıma sahip olan iPhone modelleri ile kullanıcıların karşısına çıkacağı düşünülüyor.

Kuo tarafından paylaşılan bir diğer raporda ise bahsi geçen bu pil teknolojisini ilk kullanacak olan modellerin ise iPhone 13 serisi olacağı ifade ediliyor. Aynı zamanda Kuo, raporunda iPhone 13’ün güç verimliliğine de değiniyor. Bu doğrultudaysa, yeni nesil iPhone modellerinin iPhone 12’ye kıyasla yüzde 10 ila 20 arasında daha verimli olacağı iddia ediliyor.