Anasayfa Haber ASUS, RTX 3000 Serisi Stoklarıyla İlgili Açıklama Yaptı

ASUS, RTX 3000 Serisi Stoklarıyla İlgili Açıklama Yaptı

ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce RTX 3070

ASUS İngiltere, RTX 30 serisi kartların sevkiyatlarında artış yaşandığını bildirdi.

NVIDIA, en son 2016 yılında Pascal mimarisiyle birlikte performans tarafında heyecan verici atılımlar yapmıştı. Yeni Ampere mimarisi ve RTX 30 serisi ekran kartları da fiyat/performans açısından kullanıcıların ilgisini çekiyor, özellikle de RTX 3070 modeli.

Bildiğiniz gibi Ampere tabanlı ekran kartlarında dünya genelinde stok sorunları yaşanıyor. NVIDIA bu durumu kabul ediyor ve yıl sonuna kadar sorunların süreceğini söylüyor. Elbette MSI, ASUS ve Gigabyte gibi yönetim kurulu ortakları da bu durumdan etkileniyor. ASUS İngiltere ise müşterilerini bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.

Şirket, kartları mümkün olduğunda hızlı bir şekilde teslim etmek için söz verdi. Bunun yanında siparişlerin sık sık kontrol edilmesini istiyorlar. ASUS UK ayrıca en azından İngiltere’ye yapılan sevkiyatlarda artış gördüğünü söylüyor.

Diğer bölgelerde durumun nasıl olduğuyla ilgili henüz resmi bir bilgi yok. Ancak sevkiyatların tüm bölgelerde artmış olması muhtemel.

Bildiğiniz gibi Radeon RX 6000 serisi ekran kartları da yakında satışa çıkmaya başlayacak. Talebin yine aynı şekilde yüksek olması bekleniyor olsa da AMD ve perakende satış ortaklarının birlikte çalıştığını biliyoruz. Bakalım kırmızı takım bu süreci nasıl yönetecek.