Anasayfa Haber Corning, Koronavirüs Öldüren Boya İcat Etti

Corning, Koronavirüs Öldüren Boya İcat Etti

Corning Koronavirüs Öldüren Boya

Corning Guardiant adı verilen boya katkı maddesi koronavirüs için bile etkili çözüm sunuyor.

Akıllı telefonlar ve diğer cihazlar için sağlam cam ürünler üreten Corning, koronavirüs gibi patojenleri etkisiz hale getiren bir boya çözümü geliştirdi. Boya için bakır bazlı bir katkı maddesi olan Corning Guardiant, yüzeylere yapışan bakteri ve virüslerin yüzde 99.9‘unu öldürebiliyor.

Şirket, testlerin Covid-19’a yol açan virüs olan SARS-CoV-2‘ye karşı oldukça dayanıklı bir antimikrobiyal aktivite gösterdiğini söylüyor. Ek olarak, boya kaplamasının Corning’in 6 yıllık fırçalamayı simüle etmesinden sonra bile virüse karşı hala etkili olduğu ifade ediliyor.

Araştırmasına göre Corning Guardiant, Staphylococcus aureus gibi gram-pozitif bakteriler, Pseudomonas aeruginosa gibi gram-negatif bakteriler ve öldürülmesi en zor olan murin norovirüs gibi zarfsız virüsler dahil olmak üzere patojenleri 2 saat içinde öldürebilir. Şirket, Corning Guardiant kaplamasının hem ıslak hem de kuru test koşullarında çalıştığını paylaşıyor. Gümüş ve çinko kullanan ürünlerim ıslak kontaminasyon testlerinde en iyi sonucu verdiğini de not olarak düşelim.

Corning Guardiant’ın ne zaman satışa sunulacağı ve hangi teknoloji ürünlerinde kullanılabileceği henüz belirsiz.