Anasayfa Haber İsteğe Bağlı Windows 10 Güncellemeleri Aralık Boyunca Yayınlanmayacak

İsteğe Bağlı Windows 10 Güncellemeleri Aralık Boyunca Yayınlanmayacak

İsteğe Bağlı Windows 10 Güncellemeleri

Çalışanları tatil sezonuna giren Microsoft, isteğe bağlı güncellemelerine 1 ay ara verecek.

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi için her ay birden çok güncelleme yayınladığına tanık oluyoruz. Ancak şirketin mühendisleri tatil sezonu nedeniyle işten bir süre uzak kalacak ve süreç aynı hızda işlemeyecek.

Yazılım devi bu sebeple Windows 10 isteğe bağlı güncellemelerinin dağıtımını Aralık ayında askıya alacağını ve güvenlik güncellemelerine öncelik vereceğini bildirdi. Yani her ayın üçüncü ve dördüncü haftasında yayınlanan isteğe bağlı önizleme güncellemeleri artık yayınlanmayacak. Bu arada bahsi geçen güncellemeler “C” ve “D” sürümleri olarak da biliniyor.

Windows 10 güncellemeleri son zamanlarda hatalar nedeniyle çok sayıda eleştiri almıştı. Hataların bazıları Insider’lar tarafından keşfedildi ve Microsoft tarafından düzeldi. Bazı kusurlar ise güncellemelerle birlikte son kullanıcıya ulaştı.

Ek olarak isteğe bağlı güncellemelerin 2021 Ocak ayı itibarıyla yayınlanmaya devam edeceğini belirtelim. Bir aylık süreçte normal güncellemelerle birlikte güvenlik ve kararlılık iyileştirmeleri devam edecek.