Anasayfa Haber Kasabalara Giren Ayıları Korkutmak İçin Robot Kurtlar Kullanıldı

Kasabalara Giren Ayıları Korkutmak İçin Robot Kurtlar Kullanıldı

Moster Wolf

Kasabaya girerek insanların yaralanmasına yol açan ve mahsullerine zarar veren ayıları uzaklaştırmak için ‘Monster Wolf’ adında yapay kurt geliştirildi.

Kırsal bölgelerde ayı veya benzeri canlıların çiftçilerin mahsullerine büyük zararlar verdiğini zaman zaman duyuyoruz. Öyle görünüyor ki Japonya’nın Takikawa kasabasında caydırıcı bir yöntem denendi ve sonuç başarılı oldu.

JAPANkyo’nun bir raporuna göre ‘Monster Wolf’ isimli bir yapay kurt, Ohta Seiki adlı bir şirket tarafından üretilerek yerleşim alanlarına giren ayıları korkutmak için kullanılıyor.

Kurtlar dört bacak, tüylü bir vücut ve parlak kırmızı gözlere sahip görünüyor. Ayrıca bir şey algıladıklarında üzerlerindeki hoparlörlerden gelen 40 farklı sesten birini tetikleyecek olan dahili kızılötesi hareket sensörlerine sahipler. Sesler ayrıca bir zamanlayıcı yardımıyla da ayarlanabiliyor.

Geçtiğimiz yıl Japonya’da 157 kişi ayılar tarafından yaralandı ve 2020’de şimdiye kadar ikisi ölümcül olmak üzere onlarca vaka daha kayıtlara geçti. Ancak Takikawa yetkilileri, Monster Wolf isimli robotların kurulmasından bu yana hayvanlarla hiçbir şekilde karşılaşmadıklarını söylüyor.

Japonya’nın kuzeyindeki Hokkaido adasında bulunan kasabaya Eylül ayında bu robotlardan iki adet yerleştirilmişti. Ayıların saldırılarının sebebi ise doğal ortamlarındaki meşe palamudundaki kıtlığa bağlanıyor.

Bu ayılar, kış uykusuna yatmadan önce yağ eksiğini tamamlamak için yüksek kalorili besinler tüketiyor. Ancak ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamadıklarında ise insanların yaşadığı kasabalara yöneliyorlar.