Anasayfa Haber Katlanabilir iPhone, Foxconn’da Test Ediliyor Olabilir

Katlanabilir iPhone, Foxconn’da Test Ediliyor Olabilir

Katlanabilir iPhone Foxconn

İddialara göre Apple, katlanabilir iPhone modeli için Foxconn ile bir prototip test ediyor.

Apple’ın katlanabilir iPhone akıllı telefon modelini uzun zamandır birlikte çalıştığı Foxconn’a gönderdiği ve her şey planlandığı gibi giderse cihazın 2022 yılının üçüncü çeyreğinde kullanıcılar ile buluşabileceği ileri sürüldü.

İddialar, Apple ve Foxconn’un şeker çubuğu form faktörlü iPhone’ların montajının ötesine geçen ortaklığından bahsediyor. Bu defa Apple’ın Foxconn’dan katlanabilir ekranı ve rulmanlarını test etmesini istediği söylenirken ekranın katlanmasından sorumlu olan bu rulmanlar büyük olasılıkla farklı tedarikçilerden temin edilecek. Tabii ki son montajı ise Foxconn’a ait olacak.

Bu aşamada katlanabilir iPhone’un OLED mi, yoksa microLED teknolojisi mi kullanacağı bilinmiyor. Her şey plana göre giderse microLED’e geçişin yaklaşık 3-4 yıl sürebileceği tahmin ediliyor. Apple’ın daha önce Samsung’tan katlanabilir ekranlar satın aldığı paylaşılıyor. Öte yandan, şirketin bu bileşen için ana tedarikçi olması beklenmiyor.

Katlanabilir iPhone’un 256 GB dahili depolama alanı sunacağı ve 1.499 dolar fiyat etiketi taşıyacağı ileri sürülüyor. Apple’ın rakiplerinden farklı olarak yüksek derecede katlama toleransı sunması bekleniyor. Bu nedenle Foxconn çeşitli prototipler üzerinde 100 binin üzerinde açma ve kapama testi yapacak.