Anasayfa Haber Microsoft, Windows 10 için OpenCL ve OpenGL Uyumluluk Paketini Yayınladı

Microsoft, Windows 10 için OpenCL ve OpenGL Uyumluluk Paketini Yayınladı

Windows 10 için OpenCL ve OpenGL

OpenCL ve OpenGL desteğini bir arada sunan uyumluluk paketi artık Microsoft Store’dan indirilebilir.

Microsoft, bu yılın başlarında Windows 10 için Direct3D 12’de (D3D12) OpenCL ve OpenGL arayüzü için destek sağlamak için çalıştığını söylemişti. Şimdi ise donanım sürücüleri cihazınızda bulunmadığında uyumluluk sorunlarını gidermek için bir uyumluluk paketi yayınlandı.

Bu paket “OpenCL ve OpenGL Uyumluluk Paketi” olarak adlandırıldı ve şu anda Microsoft Store’dan indirebiliyorsunuz. Ancak Windows 10 2004 veya daha yeni bir sürüm gerektirdiğinin altını çizelim.

Yeni hazırlanan paket belirli uygulamalarda kullanılabiliyor. Microsoft ayrıca, Windows 10’un performansı artırmak için etkinleştirilmiş donanım hızlandırma özelliği ile desteklenen uygulamaları otomatik olarak başlatacağını açıkladı

Bu arada her iki uygulama programlama arayüzü de Khronos Group tarafından hazırlandı. OpenGL, uygulama geliştirme aşamasında grafik işlemlerinin gerçekleştirilmesine izin veriyor. OpenCL ise çoklu işlemcilerden oluşan heterojen sistemler için uygulama yazmaya izin veriyor. Ayrıca her ikisinin de C programa dili kullanılarak yazıldığını belirtelim.

Microsoft’un yayınladığı uyumluluk paketini indirmek için Microsoft Store’u veya doğrudan web sitesini ziyaret edebilirsiniz.