Anasayfa Haber Pixelmator Pro 2.0, macOS Big Sur ve Apple M1 İçin Hazır

Pixelmator Pro 2.0, macOS Big Sur ve Apple M1 İçin Hazır

Pixelmator Pro 2.0

Pixelmator Pro 2.0, Mac cephesindeki yeniliklere ayak uydurmuş bir şekilde geliyor.

The Pixelmator ekibi tarafından yenilenmiş kullanıcı arayüzü, macOS Big Sur ve yeni Apple M1 işlemci desteğine sahip olan Pixelmator Pro 2.0 duyuruldu. Pro 2.0’nin evrensel bir uygulama olmasından dolayı hem mevcut Intel hem de yeni ARM modellerinde yerel olarak çalışacağını da baştan belirtelim.

Yeni sürüm dinamik Efektler tarayıcısı da dahil olmak üzere uygulamanın araç çubukları ve düzenleyici kenar çubukları için yeni düzenlerle yenilenmiş bir kullanıcı arayüzüne sahip. Ayrıca, genişletilmiş özelleştirme seçenekleri de sunulacak. Yaptığınız iş için kullanıcı arayüzünü hızlı bir şekilde yeniden düzenleyebilen çalışma alanı ön ayarları konsepti de öne çıkan yeniliklerden. Dört yerleşik ön ayar, fotoğrafçılık, tasarım, illüstrasyon ve boyama iş akışları için özel olarak tasarlanmış. 200 yeni ön ayardan faydalanarak görüntü düzenlemeyi hızlandırma şansına da sahipsiniz.

Pixelmator Pro 2.0

Pixelmator, M1 CPU ve GPU’sundan yararlanmanın yanı sıra, makine öğrenimi efektleri ve ayarlarında ek performans için Neural Engine‘den de yararlanacak. Ekip, Pixelmator Pro’daki Core ML özelliklerinin M1 çipi üzerinde çalışırken 15 kata kadar daha hızlı olduğunu söylüyor. Metal tabanlı tuval ortamı ise M1’in birleşik bellek mimarisinden büyük faydalar görmemiz gerektiği anlamına geliyor.

Yeni sürüm güncellenmiş araç çubuğu, simgeler ve yeni sistem temasıyla eşleşen kontroller dahil olmak üzere macOS Big Sur ile tamamen uyumlu. Hatta uygulama diğer yuvarlak dikdörtgen Big Sur uygulamalarına uyacak yeni bir uygulama simgesiyle beraber geliyor.

Pixelmator Pro 2.0 çıkış tarihi ise 19 Kasım olarak duyuruldu. Uygulamanın Mac App Store fiyatı ise 369.99 TL olacak. Mevcut Pixelmator Pro kullanıcıları yeni sürüme ücretsiz olarak yükseltme yapabilecek.