Anasayfa Haber Steam’e PS5 DualSense Kontrolcüsü Desteği Geliyor

Steam’e PS5 DualSense Kontrolcüsü Desteği Geliyor

Steam PS5 DualSense Kontrolcüsü desteği

Yayınlanan son güncellemeyle beraber Valve, Steam Beta’ya PS5 DualSense kontrolcüsü desteğini ekledi.

Sahip olduğu yeniliklerle ön plana çıkan PS5 DualSense kontrolcüsü artık Steam üzerinden de kullanılabilecek. Son beta güncellemesiyle beraber platform üzerinden kullanılabileceği ifade edilen kontrolcünün başlangıçta tam kapasite kullanılamayacağına da özellikle dikkat çekiliyor.

Steam betanın son güncellemesinden sonra kullanılabilecek kontrolcüsünün şimdilik uyarlanabilir tetikleri, dokunsal geri bildirim ve sezgisel hareket kontrolcü gibi dikkat çekici özelliklerinin de kullanılamayacağı belirtiliyor. Ancak sonradan yayınlanan güncellemelerle beraber bu özelliklerinde Steam üzerindeki oyunlarda kullanılabileceği ifade ediliyor.

PS5 DualSense Kontrolcüsü Özellikleri İle Neler Sunuyor?

Gelişmiş özellikleriyle beraber oyuncuların karşısına çıkan yeni nesil kontrolcü, bu kısımdaysa DualShock 4 ile benzer bir tasarım felsefesine ev sahipliği yapıyor.

DualSense’nin öne çıkan özellikleri arasındaysa dokunsal geribildirim, uyarlanabilir tetikleyiciler ve yerleşik mikrofon düzeni gibi dikkat çekici başlıklar yer alıyor. Bu özellikler ise şu şekilde detaylandırılıyor:

Dokunsal geribildirim, DualShock 4’te bulduğunuz gürültülü motorlara benzer şekilde çalışıyor ancak duyum çok daha hassas olduğu için oyun sırasında daha belirgin duyumlara izin veriyor.

Uyarlanabilir tetikleyiciler, kontrol cihazının L2 ve R2 düğmelerinin çekerken hissettiğiniz direnci dinamik olarak ayarlamanıza olanak tanıyor, yani oyunda bir yay ipi gerdiğinizde ağırlaşıyor veya yüksek hızlarda fren yapmaya çalıştığınızda daha güçlü bir sıkma gerektiriyor.

Yerleşik mikrofon düzeni, çevrimiçi oyunlarda arkadaşlarınızla ve yabancılarla iletişim kurmak için artık bir kulaklığa ihtiyacınız olmayacağı anlamına geliyor. İsterseniz özel bir mikrofon bağlayabilirsiniz ama temel iletişim için yalnızca DualSense kontrol cihazının kendisiyle konuşmanız yeterli.