Anasayfa Haber Genişletilebilir Ekranlı Telefon: Oppo X 2021

Genişletilebilir Ekranlı Telefon: Oppo X 2021

Oppo X 2021

Oppo, bugün düzenlenen Oppo Inno Day 2020 etkinliğiyle beraber genişletilebilir ekranlı telefon konseptini tanıttı.

Katlanabilir telefonların yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladığı şu günlerde Oppo da genişletilebilir ekranlı telefon Oppo X 2021 konsept modeliyle kullanıcıların karşısına çıktı. Peki, konsept tasarımla karşımıza çıkan Oppo X 2021 özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Gelin Oppo’nun konsept modelini yakından tanıyalım.

Oppo X 2021 Özellikleri

Bildiğiniz gibi Oppo, 2018 yılında ekran çentiğinden kurtulmak adına Oppo Find X’te kızaklı bir kamera sistemine yer vermişti. Bugünse yeni bir teknolojiyle karşımıza çıkan Oppo, ekran altı selfie kamerasına da sahip olan genişletilebilir ekranlı Oppo X 2021 modelini duyurdu.

Oppo tarafından yapılan açıklamalara göre, söz konusu telefonun boyutunun kullanıma göre değişebileceğini görmekteyiz. Bu kısımdaysa kullanıcılar söz konusu telefonun ekranını 6.7 inç veya 7.4 inç boyutlarına ayarlayabilecekler.

Kullanıcılara farklı bir akıllı telefon deneyimi sunmak adına bu konsept tasarımı geliştirdiklerini duyuran firma, aynı zamanda telefonla video izlerken ekranın görüntü oranı da izlenen videoya göre otomatik olarak ayarlanabileceğini de belirtiyor.

Normal kullanımda 6.7 inçlik bir akıllı telefon boyutunda olan X 2021’in genişletilebilir ekranına ise Warp Track adı veriliyor. Bu ekranınsa esnek bir yapıya sahip olduğunu da ifade eden firma, aynı zaman bu OLED ekranın oldukça dayanıklı olduğunu da söylüyor. Söz konusu bu OLED ekranı dayanıklı hale getiren katmanınsa 0.1 mm kalınlığında olduğu da firma tarafından açıklanan detaylar arasında yer alıyor.

Cihazın ekranının genişletilmesini sağlayan çift motor ayrıca, daralma ve genişle sırasında ekranda herhangi bir iz bırakmıyor. Bu çift motorsa cihazın her iki tarafına da eşit güç uygulayarak ekranı daraltıp veya genişletebiliyor.

Bunun yanı sıra düzenlenen etkinlik sırasında X 2021’in dinamik bir çerçeveye de ev sahipliği yaptığı belirtiliyor. Ayrıca özel olarak geliştirilen 2’si 1 arada levha tasarımı ve panelin hemen altında yer alan metal destek katmaları da cihazın esnek ekranının kırılmasını engelliyor.

Tüm bunların haricinde şimdilik bu konsept telefonun özellikleri hakkında herhangi bir detaylı açıklama yapılmadı. Ancak, Oppo’nun yakın gelecekte bu konsept modelinin özelliklerini detaylandıracağı tahmin ediliyor.