Anasayfa Haber Huawei, Honor Markasını Sattı

Huawei, Honor Markasını Sattı

Huawei Honor

Huawei, Honor alt markasını geleceğini korumak için 15 milyar dolar karşılığında sattı.

Huawei, uzun zamandır konuşulan Honor alt markasının satışını sonunda gerçekleştiriyor. Yılda 70 milyonun üzerinde satış yaptığı ifade edilen markanın satışının gerekçesi ise, ABD ve diğer ülkeler tarafından Huawei’ye uygulanan yaptırımlar ve Honor’un tedarikçileri ile bayilerinin ayakta kalmasının sağlanması olarak gösteriliyor.

Politikacılar şirketi bir risk ilan ederek çip tedarikçilerine ve Google gibi ABD şirketlerine erişimi engellediler. Artık Huawei “yeni Honor şirketinde herhangi bir hisse sahibi olmayacak veya herhangi bir iş yönetimi veya karar verme faaliyetine dahil olmayacak”. Bunun iş ilişkilerini yeniden bağlamak için yeterli olup olmayacağı ise belirsiz.

Yaklaşık 15 milyar dolara mal olduğu söylenen satışın finansal ayrıntılarından ise bahsedilmiyor, Öte yandan Honor’un, Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. tarafından satın alındığını belirtelim. Bu teknoloji şirketi, güneydeki Shenzhen şehri yönetimine ait. Ayrıca burası, Huawei’nin genel merkezinin yanı sıra bir dizi Honor perakendecisinin de evi durumunda.