Anasayfa Haber ARM Tabanlı Cihazlar İçin Photoshop Beta Çıktı

ARM Tabanlı Cihazlar İçin Photoshop Beta Çıktı

ARM Photoshop Beta

ARM işlemci üzerinde çalışan Windows ve macOS cihazlar için Photoshop Beta yayınlandı.

Adobe tarafından Photoshop yazılımının Windows ve macOS için ARM sürümleri yayınlandı. Beta sürümleri sayesinde kullanıcılar Microsoft Surface Pro X ve Apple M1 işlemcili MacBook Pro, MacBook Air ve Mac mini gibi cihazlarında Photoshop’u yerel olarak çalıştırabilecek. Mevcut durumda ise yazılım bu cihazlarda ancak Windows on ARM ve macOS için Rosetta 2 ile emüle edilerek çalıştırılıyor.

Windows ve macOS için Photoshop’un yerel sürümleri ile performansın ciddi anlamda artırılması hedefleniyor. Bu beta sürümünün tam da ARM tabanlı ilk Mac bilgisayarların çıkışıyla aynı zamana denk gelmesi de Apple cephesi için iyi haber. Öte yandan, performans iyileştirilse de uygulama beta sürümünde olduğu için birçok araç eksik olduğunu da belirtmek gerekiyor. İçeriğe duyarlı dolgu, yama aracı, iyileştirme fırçası ve daha pek çok özellik şu anda beta sürümlerinde maalesef mevcut değil.

Ek olarak Adobe, hem macOS hem de Windows için bilinen sorunları da listelemiş durumda ancak önümüzdeki haftalar içerisinde yeni özelliklerin de betaya ekleneceğini belirtiyor. Beta sürümü henüz günlük iş yüklerini de resmi olarak desteklemiyor. Beta sürümlerine Creative Cloud masaüstü uygulamasındaki beta uygulamalar sekmesinden erişilebilir. Bu arada diğer Creative Cloud uygulamalarının ARM64‘e ne zaman geçiş yapacağı da henüz detaylandırılmıyor.