Anasayfa Haber Chrome 87 Performans Konusunda İddialı

Chrome 87 Performans Konusunda İddialı

Chrome 87

Chrome 87, yılların en büyük performans kazanımı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Google tarafından yayınlanan Chrome 87, büyük performans geliştirmeleri, sekme yönetimi özellikleri ve ana sayfaya eklenen kartlar ile iddialı. Google, 2020 yılı için başka sürüm yayınlanmayacağının da altını çiziyor.

Şirket devre dışı bırakma ve arka plan sekmeleri, geri/ileri önbellek ve daha fazlası gibi bir dizi başlık altında yapılan iyileştirmeler sayesinde Chrome performansında yılların en büyük kazancının elde ettiğini vurguluyor. Bu iyileştirmeler ile Chrome’un yüzde 25 daha hızlı başlaması, sayfaların yüzde 7 daha hızlı yüklenmesi ve CPU kullanımında 5 kata varan azalma sağlanması mümkün olmuş. Ayrıca, 1.25 saate kadar ek batarya ömrü sağlanmış durumda. Ayrıca bunlara ek olarak RAM tüketimi de optimize edilmiş. Android’deki performansın da önemli ölçüde iyileştirildiği paylaşılıyor.

Chrome 87

Sekme yönetimi tarafında ise yeni sekme arama özelliği ile kullanıcılar açık olan sekmeler listesi üzerinden arama yapabiliyor. Hatta özellik yeni pencerelerde açılan sekmelerde bile çalışıyor. Ayrıca özelliğin Chromebook‘lara da geleceği ve masaüstü istemcilerinin bunu daha sonra alacağı belirtiliyor.

Yeni sekme sayfasına eklenen kartlar ise son ziyaret edilen web sayfaları, ürün listeleri veya daha fazlası için kullanıcıların kaldıkları yerden devam etmelerine yardımcı olacak. Bu kartlar ayrıca, kullanıcıların gezinmelerine bağlı olarak ilgili içeriği gösterecek. Kartlar şimdilik sadece yemek pişirme ve alışveriş bağlantılarını içeriyor. Eğlenceyle ilgili kartların ise önümüzdeki yıl ekleneceği ifade ediliyor.

Chrome güncellemesi arka planda otomatik olarak gerçekleşebildiği gibi kullanıcılar Ayarlar > Google Chrome Hakkında menüsünden de güncelleştirmeleri kontrol edip indirebilir.