Anasayfa Haber Instagram, Anahtar Kelime İle Gönderi Arama Özelliği Kazandı

Instagram, Anahtar Kelime İle Gönderi Arama Özelliği Kazandı

Instagram Anahtar Kelime

Instagram, yeni anahtar kelime ile gönderi arama özelliği ile kullanıcıların daha fazlasını keşfetmesine imkan tanıyor.

Facebook çatısı altındaki popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, bundan böyle kullanıcılarının anahtar kelime ile gönderi aramalarına izin verecek. Yani anahtar kelimeleri kullanarak gönderileri aradığınızda ilgili içerikler karşınıza çıkartılacak.

Bildiğiniz üzere bu güncelleme öncesinde kullanıcılar sadece etiket veya hesap adları arayabiliyordu. Bulmaya çalıştığınız etiketleri içermeyen fotoğraflar veya videolar gösterilmeyeceği için Instagram’da içerik keşfetmek de kısıtlanmış oluyordu.

En son değişiklikle, ilgili etiket içerip içermediğine bakılmaksızın, anahtar kelimelerinizle eşleşen içeriği arayabilmek mümkün olacak. Yeni algoritma gönderiyi ne zaman paylaştığınız, altyazı ve gösterilen fotoğraf veya video gibi çeşitli faktörleri dikkate alabiliyor. Özelliğin makine öğreniminin gücünü de arkasına aldığını belirtmek gerek.

Bu arada bulabileceğiniz içerik türü ile ilgili bazı kısıtlamalar olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Örneğin; aşı, Trump veya Biden gibi terimler hakkında aramanıza izin verilmiyor ama makarna, çiçek, köpek yavruları vb. terimler için arama yapabileceksiniz. Instagram, yeni arama aracının yalnızca topluluk kurallarına uyan genel konular ve anahtar kelimelerle sınırlı olduğunu vurguluyor.