Anasayfa Haber Google Haritalar Toplu Taşıma Araçlarının Doluluk Oranlarını Gösterecek

Google Haritalar Toplu Taşıma Araçlarının Doluluk Oranlarını Gösterecek

Google Haritalar Toplu Taşıma Araçlarının Doluluk Oranları

Google Haritalar artık toplu taşıma araçlarının doluluk oranlarını gösterecek.

Google, Haritalar için COVID-19 pandemisiyle ilgili önemli bir güncelleme yayınladı. Bu kısımda şirket, Haritalar uygulamasına toplu taşıma doluluğunu gösteren bir özellik ekledi. Bu özellik sayesinde de kullanıcılar artık uygulama üzerinden toplu taşımaların doluluk oranlarını anlık olarak takip edebilecekler.

Google’ın bugün yayınlamış olduğu güncellemeyle birlikte kullanıcılar ayrıca bulundukları bölgedeki vaka sayılarını da görebilecekler. Bunun yanı sıra yine aynı bölgede COVID-19’dan dolayı vefat eden insan sayısı gibi verileri de kullanıcılara gösterecek olan Google, ayrıca Haritalar uygulamasından bölgenin 1 haftalık durumunu da gözler önüne serecek. Böylelikle kullanıcılar bulundukları veya gitmek istedikleri bölgelerdeki vaka seyri hakkında da detaylı bilgilere erişim sağlayabilecekler.

Google Haritalar

Şirket, yayınlamış olduğu son güncellemeyle toplu taşımadaki doluluk oranları da artık kullanıcılara gösteriyor. Sosyal mesafe kavramının önemli olduğu şu günlerde, kullanıcılar toplu taşımaya binmeden önce toplu taşıma araçlarının ne kadar dolu olduğunu da anlık olarak görebilecekler.

Aynı zamanda yeni güncellemeyle beraber kullanıcılar Haritalar uygulaması üzerinden yemek siparişi de verebilecekler. Bu özellik şimdilik belli başlı ülkelerde kullanıma sunulmuş olsa da, kullanıcılar siparişinin ortalama teslim süresinin yanı sıra teslimatı da gerçek zamanlı olarak takip edebilecekler.

Bahsi geçen bu özelliklerin ise şimdilik 220 ülke ve bölgedeki Android ve iOS kullanıcılarının huzuruna sunulduğu belirtiliyor. Ancak, paylaşılan bilgilere göre bu özelliklerin en kısa süre içerisinde tüm kullanıcılarının erişimine açılması bekleniyor.