Anasayfa Haber ARM Tabanlı Huawei Bilgisayar Ortaya Çıktı

ARM Tabanlı Huawei Bilgisayar Ortaya Çıktı

ARM tabanlı Huawei bilgisayar

Güvenilir kaynaklar tarafından paylaşılan raporlarla beraber ARM tabanlı Huawei bilgisayar hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

ABD’nin ambargo kararlarıyla mücadele eden Huawei’nin dışa bağımlılığı en aza indirmek için kendi geliştirdiği donanım ve yazılımlarla yeni bir masaüstü bilgisayar üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Bugün ise ARM tabanlı Huawei bilgisayar ile ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Yapılan sızıntılarda ise Huawei’nin söz konusu masaüstü bilgisayarının Huawei MateStation B515 olarak adlandırıldığını görmekteyiz. Huawei’nin bir süredir üzerinden çalışmalar yürüttüğü bu bilgisayarın kalbinde ise ARM tabanlı Kunpeng 920 işlemci yer alıyor.

Hatırlarsanız, daha önceden yayınlanan raporlarda 7nm Kunpeng 920 işlemcinin 24 çekirdekli yapılandırmasıyla, çoklu çekirdekte Core i9-9900K’yı geride bıraktığı ifade edilmişti. Şimdiden sergilemiş olduğu performans ile kullanıcıları merak edilen bilgisayarın bugünse bazı detayları sızdırıldı.

Sızdırılan detaylarda ise yeni nesil işlemcinin bazı teknik özellikleri de gözler önüne serildi. Bu doğrultudaysa paylaşılan görsellerde 7nm fabrikasyon süreciyle üretilen işlemcinin 2.6 GHz frekans hızında çalıştığını ve 64 çekirdeğe kadar ulaşabilen yapılandırmalarla geleceğini görmekteyiz.

Güçlü donanımıyla ön plana çıkan masaüstü bilgisayarınsa 4 veya 8 çekirdekli işlemciye, 64 GB’a kadar DDR4 RAM desteğine, 4 adet UDIMM yuvasına, 2 adet M.2 SSD yuvasına, 6 adet SATA 3.0 yuvasına ev sahipliği yaptığı ifade ediliyor.

Ayrıca paylaşılan raporlarda Kunpeng 920 işlemcili Huawei bilgisayarın, ekran kartı tarafındaysa AMD R7 Radeon 430 GPU‘ya sahip olacağı da belirtiliyor.

Linux işletim sistemiyle beraber geleceği söylenen cihaz, 1080p çözünürlük sunan 23.8 inç büyüklüğündeki bir monitörü de bünyesinde bulunduracağı iddia ediliyor. Aynı zamanda bu monitöründe 178 derece görüş açısını da kullanıcılara sunacağı paylaşılan raporlar arasında yer alıyor.

ARM Tabanlı Huawei Bilgisayar: