Anasayfa İş NVIDIA: “RTX 30 Taleplerinin Karşılanması Birkaç Ay Daha Sürebilir”

NVIDIA: “RTX 30 Taleplerinin Karşılanması Birkaç Ay Daha Sürebilir”

NVIDIA RTX 30

Ampere mimarili RTX 30 serisi ekran kartlarının stok sorunları bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

Şu an iş veya oyun fark etmeksizin donanım dünyasında ciddi bir kısırlık söz konusu. RTX 30 serisi ekran kartları satışa çıktığı günden bu yana birçok kişi tarafından ulaşılamaz bir halde. Görünüşe göre RX 6000 serisi ekran kartlarında da benzer durumlar yaşanacak.

Kısa bir zaman önce NVIDIA CFO’sundan da yeni bir açıklama geldi. CEO, uzun döngü sürelerinin ve tedarik zincirlerindeki kısıtlamaların bu sorunlara yol açtığını söyledi.

Sektör genelindeki kapasite kısıtlamaları ve uzun döngü süreleri göz önüne alındığında, ürün bulunabilirliğinin talebi karşılaması birkaç ay daha sürebilir.

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay NVIDIA CEO’su Jensen Huang, tedarik sorunlarının 2020 sonlarına kadar devam edebileceğini söylemişti. Ancak Kasım ayının sonlarına yaklaşıyoruz ve sorunların ortadan kalkmadığını görüyoruz.

Ampere mimarili ekran kartlarını ülkemiz de dahil olmak üzere çoğu perakendecide göremiyoruz. Öte yandan yurt dışı da dahil olmak üzere bazı perakendeciler, kartların gelmesini bekleyenler için bir kuyruk sistemi uygulamış durumda. Yani ödemeyi yapan ve sırada bekleyen binlerce kişi var.