Anasayfa Haber AMD’den RDNA 2 Yeteneklerini Gösteren Teknoloji Demosu

AMD’den RDNA 2 Yeteneklerini Gösteren Teknoloji Demosu

AMD RDNA 2

Yeni RX 6000 serisi ekran kartları RDNA 2 mimarisini kullanırken, DirectX 12 Ultimate ve AMD FidelityFX’e ait birçok özelliği destekliyor.

AMD, RDNA 2 grafik mimarisi üzerine kurulu RX 6000 serisi ekran kartlarının becerilerini sergilediği bir demo yayınladı.

Kırmızı takım bu demoyla birlikte özünde ışın izleme teknolojisiyle birlikte gölgelere ve yansımalara odaklanmış görünüyor. Bununla birlikte Variable Rate Shading (Değişken Oranlı Gölgeleme) gibi Microsoft DirectX 12 Ultimate dahilinde kullanılan teknolojilere de yer verilmiş.

Öte yandan AMD’nin FidelityFX adını verdiği bir özellik dizisi var ve burada Contrast Adaptive Sharpening, Ambient Occlusion, FidelityFX Variable Shading ve Denoiser gibi teknolojiler yer alıyor.

Klip sonunda DirectX 12 Ultimate ve FidelityFX logoları göze çarpıyor. Özetle bu Hangar 21 isimli demoda birçok teknoloji kullanılmış ve aslında her saniyesinde ayrı bir ayrıntı var. Son olarak, bu kaydın Ryzen 9 3900 CPU ve Radeon RX 6900XT GPU ile birlikte alındığını not düşelim.