Anasayfa Makale Huawei P Smart Pro – Öne Çıkan Özellikler

Huawei P Smart Pro – Öne Çıkan Özellikler

Huawei P Smart Pro öne çıkan özellikler

Huawei P Smart Pro özellikleri ve şık tasarımıyla ön plana çıkıyor. Bu makalemizde Huawei P Smart Pro’nun öne çıkan özelliklerine yakından göz atıyoruz.

Huawei P Smart Pro özellikleri ve fiyatı ile ön plana çıkan bir akıllı telefon. Biz de siz değerli okurlarımız için hazırlamış olduğumuz Huawei P Smart Pro öne çıkan özellikleri makalesi ile yeni nesil telefonun ön çıkan özelliklerine yakından bakıyoruz. İşte Huawei P Smart Pro’nun öne çıkan çıkan özellikleri!

Huawei P Smart Pro Tasarımı

3000-3500 TL fiyat bandındaki akıllı telefonlar arasında şık tasarımıyla dikkat çeken P Smart Pro, toplamda 163.1mm uzunluğunda, 8.8 mm kalınlığında ve 206 gram ağırlığında.

Her ne kadar Huawei’nin yeni nesil telefonu 206 gram ağırlığı ve 8.8 mm kalınlığıyla benzer boyutlardaki telefonların biraz gerisinde kalmış olsa da, degrade geçişli arka panel tasarımıyla ve ince çerçeveleriyle farkını ortaya koymayı başarıyor.

Huawei P Smart Pro öne çıkan özellikleri

Genel anlamda göze hitap eden bir tasarıma ev sahipliği yapan telefonun arka tarafında ise sol üst köşede dikey bir şekilde konumlandırılan üçlü arka kamera dizilimi bizleri karşılıyor. Bunun haricinde cihazın yan tarafındaysa güç tuşuna entegre edilmiş bir parmak izi okuyucuna yer veriliyor.

P Smart Pro bu parmak izi okuyucusu ile P Smart Pro’nun kilidini sadece 0.3 saniyede açabiliyor. Aynı zamanda yine aynı parmak izi okuyucusuna 1 saniye kadar basılı tutulduğunda ise ses asistanı devreye giriyor.

Huawei P Smart Pro öne çıkan özellikleri
Huawei P Smart Pro Öne Çıkan Özellikler

Huawei P Smart Pro Özellikleri – Ekran

Tüm bu tasarım detaylarının haricinde P Smart Pro, 6.59 inç boyutundaki Full HD+ çözünürlük sunan LTPS IPS LCD bir ekranın üzerine kuruluyor. Yüzde 91’lik ekran-kasa oranına sahip olan bu ekransa kullanıcılara, 391PPI piksel yoğunluğu ve 2340×1080 piksel çözünürlük değerlerini de sunuyor.

Huawei P Smart Pro Özellikleri – İşlemci ve Batarya

Uygun fiyatlı bir telefon olmasına rağmen Huawei P Smart Pro özellikleri ile de ön plana çıkmayı başarıyor. Bu kısımdaysa Huawei’nin yeni nesil akıllı telefonu 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 710F işlemcinden güç alıyor.

Mali-G51 MP4 grafik birimine de ev sahipliği yapan bu işlemciye ise 6 GB RAM ve 128 GB’lık dâhili hafıza seçenekleri eşlik ediyor. Aynı zaman cihazın 128 GB’lık hafızasını yeterli bulmayan kullanıcılar ise microSDXC kart desteği sayesinde bu depolama alanını 512 GB’a kadar artırabiliyorlar.

Bunun yanı sıra batarya tarafında ise Huawei’nin Kirin 710F işlemcili akıllı telefonu 10W hızlı şarj destekli 4.000 mAh boyutundaki bir bataryadan da besleniyor. 10 waat’lık hızlı şarj desteği her ne kadar günümüz standartlarının biraz gerisinde kalmış olsa da, P Smart Pro’nun 4.000 mAh’lik bataryası Kirin 710F’in enerji verimliliği sayesinde bir günü tek bir şarj ile rahatlıkla tamamlayabiliyor.

Huawei P Smart Pro Kamera Özellikleri

Tüm bu teknik özelliklere sahip olan Huawei’nin yeni nesil telefonu aynı zamanda üçlü arka kamera sistemiyle beraber geliyor. Bu kısımdaysa bizleri 48 MP çözünürlüklü f/1.8 diyafram aralığındaki bir ana kamera senrörü karşılıyor.

Bu ana kameraya ise sırasıyla f/2.4 8 MP ultra geniş açı ve f/2.4 2 MP derinlik kameraları eşlik ediyor. Yeni nesil telefonun üçlü ana kamera düzeni ise şu şekilde sıralanıyor;

Ana kamera düzeni:

  • f/1.8 48 MP Ana Geniş Açılı Kamera
  • f/2.4 8 MP Ultra Geniş Açılı Kamera
  • f/2.4 2 MP Derinlik Algılayan Kamera

48 MP yapay zeka destekli ana kamera, Kirin 710F’in yapay zeka özellikleri sayesinde oldukça net ve keskin fotoğraflar çekmemize olanak sağlıyor. Ancak, cihazın kamerasının varsayılan olarak 12 MP çözünürlükte fotoğraflarda çektiğini de belirtelim. Bu ana kamerayı kullanmak için de kamera modları arasında 48 MP’i seçmeniz gerekiyor.

Aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu gece moduyla da sınıfındaki telefonlar arasında dikkat çeken P Smart Pro, bu mod sayesinde de düşük ışıklı ortamlarda başarılı sonuçlar elde etmenize yardımcı oluyor.

120 derece görüş açısı sunan 8 MP çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera ise, tek bir kareye birden fazla ayrıntıyı sığdırmanıza olanak sağlıyor.  Bu kısımdaysa P Smart Pro’nun sınıfına göre iyi bir kamera performansı sunduğunu da söyleyebiliriz.

Cihazın 16 MP çözünürlüklü pop-up kamerasına geldiğimizdeyse,  yapay zeka destekli bu ön kamerayla da düşük ışıklı ortamlarda bile oldukça kaliteli öz çekimler çekebileceğinizi de söyleyebiliriz.

P Smart Pro’nun kamera performansını genel anlamda değerlendirecek olursak, bu kameralar 3000-3500 TL fiyat bandındaki bir telefona göre iyi diyebileceğimiz bir performans sergiliyor.

Huawei P Smart Pro Fiyatı

Sınıfına göre sahip olduğu donanım özellikleriyle ön plana çıkan Huawei P Smart Pro’nun fiyatının ise 3.399 TL olduğunu da belirtelim.

Huawei P Smart Pro Teknik Özellikleri

  • Ağırlık: 206 gram
  • Boyutlar: 163.1 x 77.2 x 8.8 mm
  • Ekran: 6.59 inç boyutundaki Full HD+ çözünürlük sunan IPS LCD ekran, 391 PPI piksel yoğunluğu, 19.5:9 en boy
  • Ekran-Kasa Oranı: Yüzde 91
  • İşlemci: Kirin 710F (12 nm) Octa-core (4×2.2 GHz Cortex-A73 & 4×1.7 GHz Cortex-A53)
  • Grafik Birimi: Mali-G51 MP4
  • Batarya: 10W hızlı şarj destekli 4.000 mAh boyutundaki batarya
  • Bellek: 6 GB RAM
  • Depolama: 128 GB depolama
  • Arka Kameralar: 48 MP, f/1.8, (geniş), 1/2.0″, 0.8µm, PDAF
    8 MP, f/2.4, 13mm (ultra geniş açı)
    2 MP, f/2.4, (derinlik)
  • Ön Kamera: 16 MP f/2.2