Anasayfa Haber Cyberpunk 2077 Işın İzleme Özelliği, Başlangıçta AMD GPU’larda Kullanılamayacak

Cyberpunk 2077 Işın İzleme Özelliği, Başlangıçta AMD GPU’larda Kullanılamayacak

Cyberpunk 2077 oynanış videosu

AMD Radeon RX 6000 serisi ekran kartı satın almış olan kullanıcılar, Cyberpunk 2077’nin ışın izleme özelliğinden ilk etapta faydalanamayacak.

10 Aralık’ta satışa çıkacak olan Cyberpunk 2077 için ön siparişler çoktan verildi. Merakla beklenen oyunun PC sistem gereksinimleri güncellenmişti ve yakın zaman önce resmi oynanış videosu yayınlanmıştı. Peki ya Ray Tracing (Işın İzleme) Teknolojisi ne alemde?

Bildiğiniz üzere bu oyun ışın izleme teknikleri kullanıyor ve oldukça güzel grafiklere sahip görünüyor. Ancak RX 6000 serisi ekran kartı alanlar için biraz kötü bir haberimiz var.

Yapımcı CD Projekt Red’in Global Topluluk Yöneticisi Marcin Momot’a yeni AMD ekran kartlarının ışın izleme teknolojisi hakkında bir soru soruldu. Momot ise bu özelliğin başlangıçta Radeon GPU’larda kullanılamayacağını söyledi. Ancak bu konuda AMD ile birlikte çalıştıklarını ve mümkün olan en kısa sürede destekleyeceklerini de ekledi.

Cyberpunk 2077 ışın izleme özelliğinin Microsoft’un açık kaynaklı DXR API’sine dayandığını zaten biliyoruz. Bu bağlamda AMD tarafı da DXR API’sini temel alan oyunlara destek sunulacağını söylemişti. Yani burada NVIDIA’ya özel bir durum yok.

İlk seçenek, yapımcı oyunu AMD’nin farklı mimarisi için optimize ediyor olabilir. Daha ağır basan ikinci seçeneğe gelirsek, bu durum NVIDIA ile yapılan pazarlama anlaşmasının bir sonucu olabilir.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Godfall’ın ışın izleme desteği kazandığını ve bu özelliğin ilk olarak RX 6000 serisi GPU’larda destekleneceğini yazmıştık. Henüz bir kesinliği olmasa da, vaziyete bakılırsa üreticiler ve oyun yapımcıları arasında bazı anlaşmalar var. Bu anlaşmalardan etkilenenler ise doğrudan oyuncular oluyor.