Anasayfa Haber FiLMiC Pro, iPhone 12 İçin 10-Bit Dolby Vision HDR Desteği Sunuyor

FiLMiC Pro, iPhone 12 İçin 10-Bit Dolby Vision HDR Desteği Sunuyor

FiLMiC Pro Dolby Vision

FiLMiC Pro 6.12.7 güncellemesi, 10-Bit Dolby Vision HDR desteğini iPhone serisine getirdi.

Popüler video kamera uygulaması FiLMiC Pro, iOS için 6.12.7 sürümü ile birlikte iPhone 12 serisine 10-bit Dolby Vision HDR desteğini getiriyor. Uygulamaya gelen Dolby Vision ile içerik oluşturucuların akıllı telefonlarının rahatlığı üzerinden HDR’ye aşina olmaları sağlanıyor.

Yüksek Dinamik Aralık (HDR) formatı tabii ki yeni değil, ancak markalar arasında hala evrensel bir standart belirlenebilmiş değil. HDR10’un HDR geliştirme için daha açık standart olduğu söyleniyor, ancak bunda da Dolby, HLG ve Advanced HDR gibi isimler var.

Dolby Vision; Netflix, Amazon ve Apple iTunes tarafından destekleniyor. Bu yüzden iPhone 12 serisinin desteklenmesinin açıklanması büyük bir sürpriz değil. Dolby Vision HDR içeriği oluşturmanın dezavantajı ise izlemek için uyumlu bir ekrana ihtiyaç duymanız. Bu nedenle şu anda herkes keskin siyahlarınızı ve tatlı vurgulamalarınızı göremeyebilir. Öte yandan, en azından bir içerik oluşturucu olarak, bir görüntü ardışık düzeni olarak HDR’nin faydalarını öğrenmeye başlayabilirsiniz. FilMiC Pro uygulamasında içeriklerin 4K 30p ve 1080p 60p ile sınırlı olduğunu da not olarak düşelim.

Güncelleme mevcut kullanıcılar için ücretsizken, yeni kullanıcılar içinse App Store üzerinde 139.99 TL ücrete sahip.