Anasayfa Haber PS5 İndirme Kuyruğu Hatası Nasıl Düzeltilir?

PS5 İndirme Kuyruğu Hatası Nasıl Düzeltilir?

PS5 İndirme Kuyruğu Hatası

Sony tarafından PS5 indirme kuyruğu hatası ile ilgili bir çözüm paylaşıldı.

Sony, PlayStation 5 (PS5) ile yaşanan hatalardan birisi için çözüm açıklamasında bulundu. Oyuncuların konsollarını fabrika ayarlarına döndürmesine bile sebep olan PS5 indirme kuyruğu hatasının nasıl düzeltilebileceği sonunda detaylandırıldı. Bu sorun yüzünden oyunlar indirme kuyruğunda takılıp kalıyor ve başlatmak mümkün olmuyordu.

Paylaşılan yönteme göre, öncelikle sisteme en güncel PS5 Sistem Yazılımı Güncellemesi’nin indirilmesi gerekiyor. Ardından konsolu güvenli modda başlatmak ve veritabanını elle yeniden oluşturmak sorunun ortadan kalkmasını sağlıyor.

Forumlara bakılırsa, Sony’nin paylaştığı adımları gerçekleştirmenin gerçekten de Call of Duty: Black Ops Cold War ve Godfall gibi oyunlarda işe yaradığı görülüyor. Gelecekteki yamalarda bu soruna karşı tekrar aynı adımları uygulamak gerekip gerekmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Dinlenme modundaki sorunlar ve harici sürücülerde PS4 oyunları oynama gibi veritabanını yeniden oluşturma hatalarına yol açabilecek hatalar içinse şu an için açıklama yok. Yani şu an için güvenli şekilde oynamaya devam etmek isteyenlerin dinlenme modunu kullanmaktan ve harici disklerde oyun oynamaktan kaçınmaları yerinde bir karar olacağa benziyor.