Anasayfa Haber Yeni Windows 10 Güncellemesi, “Dosya Kullanımda” Sorununun Kaynağını Gösterecek

Yeni Windows 10 Güncellemesi, “Dosya Kullanımda” Sorununun Kaynağını Gösterecek

Windows 10 2004 ile Desteği Kesilen Özellikler

Yeni sunulacak bir arayüz sayesinde “Dosya Kullanımda” mesajıyla karşılaştığımızda bağlantılı uygulamayı görmemiz mümkün olacak.

Windows 10 bildiğiniz gibi çalışan yazılımla bağlantılı olan bir dosyayı silmenize, taşımanıza veya yeniden adlandırmanıza izin vermiyor. Dosya üzerinde işlem yapmak istiyorsanız engel olan bu uygulamayı bulmanız ve sonrasında manuel olarak kapatmanız gerekiyordu. Hatta çalışan uygulama kapansa dahi arka plan işlemlerinden dolayı bazı sorunlar yaşanabiliyordu.

Neyse ki Microsoft, Dosya Gezgini’nin bu sınırlamasıyla ilgili yaklaşımı değiştirmek için bir sonraki PowerToys güncellemesinde “Dosya kullanımda” mesajı gibi sorunları ele almayı planlıyor. Belirli dosyaların kilidini açmak ve silmek ise bazı uygulamalarda sorunlara neden olabiliyor. Bu nedenle şirketin planı, dosyaları hangi yazılımın kullandığını görmek için modern bir arayüz hazırlamak.

Artık dosyanın hangi uygulama tarafından kullanıldığını ayrıntılı bir şekilde görebileceğiz. Bu özellik muhtemelen önümüzdeki yıl, hatta en yakın güncellemelerle kullanıma sunulacak. Bu geliştirme ayrıca sistemimizde habersiz şekilde çalışan yazılımlardan haberdar olma konusunda da bize yardımcı olabilir.